Kardemir'de 2 Ağustos Çarşamba günü yapılacak seçimli olağan Genel Kurul'da Yönetim Kurulu Üyelerinin ve Yönetim Kurulu Başkanı'nın değişip değişmeyeceği merakla beklenmeye başlandı.

Kardemir Yönetim Kurulu halen  4 tanesi bağımsız  11 kişiden oluşuyor.

Mutullah Yolbulan, Burak Yolbulan, Ahmet Zeki Yolbulan, Mustafa Yolbulan, Yolbulan ailesinden, Kamil  Güleç ve H. Çağrı  Güleç Güleç ailesinden, A. Tamer Alptekin in Kroman gurubu adına olmak üzere  7 kişi ve M. Akif Ulusoy, Necati Özsoy, Osman Kahveci ve Talat Yılmaz olmak üzere  4 kişi de yasal zorunluluk nedeniyle bağımsız yönetim kurulu üyesi o k bulunuyor.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI KİM OLACAK?

Kardemir in hali hazırdaki yönetim kurulu başkanı Mutullah Yolbulan'ın uzun süredir devam eden rahatsızlığı nedeniyle bırakın Kardemir'in işlerinin takibini kendi işyerine bile nadir şekilde gidip geldiği biliniyor. Bu yüzden de bir süredir Sayın Yolbulan'ın yerine yeni bir Yönetim Kurulu Başkanı seçilmesi konuşuluyordu.

Kulislerden, demir çelik çevrelerinden kulağımıza gelen bilgiler ise Özelleşmeden bu yana Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapan Sayın Kamil Güleç in, Mutullah Yolbulan'ın sağlık sorunları nedeniyle ayrılması halinde en tecrübeli o k Yönetim Kurulu Başkanı olacağı. Sayın Güleç'in de bu konuda talebinin olduğu konuşuluyor.

Kardemir'de etkin hissedar olan Yolbulan ve Yücel ailesinin (kroman gurubu)  ise Sayın Mutullah Yolbulan yerine oğlu Mustafa Yolbulan ya da hem kroman gurubuna yakın olan hem de Mustafa Yolbulan ın kayın biraderi olan mevcut bağımsız yönetim kurulu üyesi Talat Yılmaz'ın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na sıcak bakıldığı öne sürülüyor.

Sayın Talat Yılmaz ile yaptığımız görüşme de kendisinin böyle bir talebinin ve bilgisinin olmadığını belirtmiş olsa da, bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı o k teklif edilmemesi, yönetime gurup adına gireceğine kesin gözüyle bakılıyor.

YÖNETİM KURULU DEĞİŞİR Mİ?

Sayın Mutullah Yolbulan'ın bırakır ise sadece Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı mı bırakcağı yoksa yönetime hiç mi girmeyeceği merak konusu olurken Yönetim yapılanmasının da bu duruma göre şekillenmesi bekleniyor.

İstanbul demir çelik çevrelerinden kulağımıza günler önce gelen bilgilere göre Celaleddin Çağlar, Ayhan Kalmukoğlu, ve Ferda Besli nin  Yönetim Kurulu na gireceği söyleniyordu.

Bu isimlerden Ferda Besli nin bağımsız yönetim kurulu üyesi o k teklif edilmesi gözleri diğer isimlere çevirdi.

BAĞIMSIZ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ KİM OLACAK?

Edindiğimiz bilgilere göre yasalar gereği genel kuruldan iki ay önce bağımsız yönetim kurulu aday listesinin SPK'ya gönderilmesi ve uygunluk alınması gerektiği belirtiliyor. Bu bağlamda Kardemir'in Ferda Besli, Necati Özsay, Nuri Özdemirer ve Osman Kahveci isimlerini önerdiği ancak, Nuri Özdemirer'in daha sonra adaylıktan vazgeçtiği öğrenildi.

Özdemirer in neden vazgeçtiği ve yerine kimin önerileceği soru işareti o k kaldı!

Osman Kahveci nin ismi önerilmekle birlikte özellikle çalışan kesimdeki Karabüklülerin sorunlarının çözümü noktasında yeteri kadar destek alamamaları, en son o k Referandum çalışmalarının son günü basına yansıyan, ''Vekile gidin, Karabük'ü terk edin'' şeklindeki sözleri nedeniyle Ak Parti camiasının nasıl bir tavır alacağı merakla bekleniyor.

Karabük Derin Haber o k gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz.