Safranbolu Belediyesinin önderliğinde, Yağmur Yardımlaşma Derneği ve Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren SAKEM’e bağlı o k hizmet veren Hayır Çarşısı paydaşlığında gerçekleşen ve Safranbolulu hayırseverlerin destekleri ile Halep’e yardım tırları gitmeye devam ediyor.

Özellikle çocuk giyeceği ve mamanın ağırlıkta olduğu bir tır dolusu yardım abu sabah Safranbolu Misak-ı Milli Demokrasi Meydanından dualarla yola çıktı.

Meydanda Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Başkan yardımcıları Erdoğan Şenol, Kamil Temel ve Hüseyin Bilicioğlu, Safranbolu İlçe Müftüsü Hasan Güneş, Birim Müdürleri, Hayır Çarşısı Koordinatörü Zehra Söylemez’ in de hazır bulunurken Ürkmezer, Söylemez’den yardımlarla ilgili bilgi aldı.

Tır’ın sorunsuz bir şekilde hayırlısı ile amacına uygun bir şekilde ve ivedilikle ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını dilediğini söyleyen Ürkmezer, ''Türk insanının yardım severlik ruhu her platformda kendini gösteriyor. Bunun en büyük örneklerinden birisi de Safranbolu’da gerçekleşiyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

İlçe Müftüsü Hasan Güneş’in yaptığı duanın ardından tır Halep’teki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzere yola çıktı.