Kardemir'de 2 Ağustosta yapılan seçimle genel kurulda aday gösterilerek 4 bağımsız yönetim kurulu üyesi nin isimleri netleşti.

Karabük Derin Haber o k dün Sn. Celalettin ÇAĞLAR, Sn. Mustafa Ayhan KALMUKOĞLU isimlerini dile getirmiş ve  Sn Ferda BESLİ isminin de daha önceden haber kaynaklarımızdan geldiğini ve ayrıca çok  siyaset kanadından çok üst düzey bir isim üzerinde durulduğunu ve Karabük Derin Haber o k yakından takip ettiğimizi belirtmiştik.

İşte siyasetin ağır topu da ortaya çıktı. 2002-2007 yıllarında 60. hükümette Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcılığı yapan Nazım Ekren bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı o k resmen belirlendi.

HÜKÜMET AYARI MI?

Edinilen bilgilere göre Bağımsız Yönetim Kurulu'na tavsiye edilen 4 ismin bilgisi, geçmişi, tecrübeleri ile gerçekten fevkalade bir yönetim yapısı olacağıSn. Celalettin ÇAĞLAR, Sn. Mustafa Ayhan KALMUKOĞLU,  Sn Ferda BESLİ ve Sn Nazım Ekren'in kesinlikle olmuş olmak için Yönetim Kuruluna girmeyecekleri, Kardemir'in dünya şirketi olma yolunda çok büyük katkı sağlayacakları ifade ediliyor.

Öte yandan Siyaset ve Demir Çelik sektöründeki bazı çevereler ise özellikle Sn Celalettin Çağlar yada Sn Nazım Ekren in Yönetim Kurulu Başkanı olması halinde hissedar temsili ve yıllardır süre gelen tartışma ve dava süreçlerininde sonlanmasına ciddi katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Diğer yandan bugün toplanan Kardemir Yönetim Kurulu'nda  Sn. Necati ÖZSOY, Sn. Osman KAHVECİ isimlerinin de bağımsız yönetim kurulu üyesi adayı o k daha önceden belirlendiği ifade edilsede, çelik sektörü çevrelerinde bu isimlerin genel kurulda yedek aday olabileceği noktasına işaret ediyorlar.

Karabük Derin Haber o k gelişmeleri çok yakından takip etmeye devam ediyoruz. Oluşabilecek SÜRPRİZ leri de sizlere duyuracağız.