Yenişehir Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törende Türkiye Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından konuşan Çorbacı, bugünün 43 yıl önce tanık oldukları vahşetin ve barbarlığın son bulduğu Kıbrıs Türk halkının özgürlük günü olduğunu söyledi.

Çorbacı şöyle dedi: ''Hangi güce karşı olursa olsun, Kıbrıs’ın Türk varlığını, egemenliğini ve bağımsızlığını yaşatmak, gelecek nesillere karşı görevimiz olduğu gibi, o topraklarda şehit olan arkadaşlarımıza karşı vefa borcu günüdür. Rum ve Yunan barbarlığına son veren düşmanı Akdenizin karanlık sularına gömen kahramanlar, biz gaziler, muharebeden sağ çıkan, devleti tarafından Gazilik Nişanı verilen, Cumhuriyetimizin en büyük Gazisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan canlı temsilcileriyiz. Atatürk’ü örnek alan ve onu temsil eden Gazi Devletine ve Cumhuriyetine sadık, vatanı, milletiyle bütünleşmiş, Ay-Yıldızlı Bayrak sevgisi, kalbinde daima Türklük tutkusu olan, uyanık, şehidini unutmayan şehit yakınlarının acısını daima yüreğinde hisseden, kendi menfaatini, vatanın ve milletin menfaatinden sonra geldiğini bilen, milletin tüm acılarına ortak olan, asil, şerefli, ahlaklı ve fazilet sahibi olanıdır. Biz gaziler yaşantımız boyunca, bu değerlere sadık, bu ulvi unvana layık olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz, silah arkadaşlarımız, can yoldaşımız sizleri bizlerden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacak sizler ölmediniz. Muharip Gazilerden selam olsun sizlere''

PKK ve FETÖ terörünü şiddet ve nefretle kınadıklarını belirten Çorbacı; “Tertemiz alınlarından öperek, vatani vazifesini ifa etmek için uğurlayan, Şehit Asker – Şehit Polis anaları, babaları, dul ve yetimleri, artık bizlerinde sabrı son noktaya geldi. Silahımızı kuşatıp, postallarımızı girmeye mecbur bırakmasınlar”dedi.