KARDEMİR’DE NELER OLUYOR?

GENEL MÜDÜRLÜK NE OLACAK?

Kardemir A.Ş. nin 2 Ağustos Çarşamba günü yapılacak olağan seçimli genel kuruluna ramak kala, kulisler, çalışmalar hiç olmadığı kadar hız ve hareket kazandı.

Karabük Derin Haber o k bir süredir çok yakından takip ettiğimizi belirtmiş ve gelişen süreci sizlerle paylaşmıştık.

Siyasi, bürokratik, ticari birçok kişi gelişmeleri, özellikle bağımsızdan girecek yönetim kurulu üyesi adaylarını bizlerden öğrendi.

GENEL MÜDÜRLÜK KALACAK MI GİDECEK Mİ?

Kardemir hissedarlarının yönetime girme ya da yönetim de kalma çabalarını bir yana bırakırsak, yaptığımız haberlerde okurlarımızdan gelen yorumlar, bizleri arayanların düşünce ve soruları, bize aslında halkın ilgilendiği en önemli konunun Kardemir Genel Müdürlüğü’nün ne olacağı hususu!

Hatırlanacağı gibi yıllardır Kardemir Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınması konusu zaman zaman gündeme gelmişti. Son o k geçtiğimiz yıl, bir önceki Genel Müdür Uğur Yılmaz döneminde İstanbul’da tutulan büyük ofis, Genel Müdürlüğün İstanbul’a taşınacağı konusunu yeniden gündeme getirmişti.

Ne kadar doğrudur bilemeyiz ama bizlere gelen bilgiler de o dönemde Karabük’ün siyasi liderleri devreye girerek özellikle Sayın Mutullah Yolbulan’a bu konu sorulmuş hatta kesinlikle Kardemir Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasına sıcak bakmadıklarını söylemişlerdi.

Bildiğimiz kadarı ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Kamil Güleç Kardemir Genel Müdürlüğü’nün Karabük’te kalması noktasında ısrarlı. Ancak bunu genel kurul sürecinden önce Karabük’e deklere etmesini bekleriz. Ancak bu yetmez. Yönetime girmeye niyeti ya da adaylığı olan herkesin de, Genel Kurul Salonunda değil, Genel Kurul öncesinde Kardemir Genel Müdürlüğü’nün Karabük’ten İstanbul’a kesinlikle taşınmayacağını deklere etmesini, açıklamasını bekliyoruz. Bizler bu açıklamaları yayınlamaya hazırız.

Kardemir gibi Borsa İstanbul’un ilk otuzunda, üç buçuk milyon tona üretim hedefini realize etmiş bir Şirketin elbette ticaretin başkenti İstanbul’da bir irtibatı olmalı. Ancak bu irtibat Yurt dışı satın alma ya da yurt dışı satış ile sınırlı kalmalı.  Hizmet alımları, yurt içi alımları eğer İstanbul’a giderse Karabük ekonomisi ciddi şekilde bu işten zarar görür. Bilmeyenler, niye zarar görsün diyenler gitsinler Ereğli’de sorsunlar. Geçmiş gazete yapraklarını araştırsınlar. Erdemir Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a gitme aşamasında zamanın belediye başkanı Halil Posbıyık’ın, “Genel Müdürlük buradan giderse Ereğli ekonomisi yarı yarıya düşer” uyarılarına kulak asmayanların bugün Ereğli ekonomisi yüzde yetmişten fazla küçüldü, tüh biz fark edemedik diyeceklerdir.

Karabük ve yöre halkı adına hareket eden Karabük Derin Haber o k bizlerin görüşü ve uyarısı da bu noktadadır. Biz bugün yönetime yeniden ya da ilk defa aday olanlardan bu açıklamayı bekliyoruz. Bu arada özellikle iktidar olması hasabiyle Ak Parti’nin milletvekillerinden il teşkilatına, yetkililerinden bu konuda açıklama bekliyoruz.

GENEL KURUL KULİSLERİNDE NELER OLUYOR?

Bu soruya genel kurul öncesi sık sık cevap mahiyetinde haberleri Karabük Derin Haber farkıyla okuyacaksınız.

Bu günlük söyleyebileceğim şu ki, gerçekten hiç olmadığı kadar ciddi bir Yönetim Kurulu’na girme çalışmaları olduğu bizlere ulaşıyor. Geçmişte birlikte hareket eden bazı gurupların bugün kendi başlarına, ya da başka guruplarla hareket etme çalışmaları ya da dışarıda bırakma çalışmaları, içerisinde olduğu öne sürülüyor. Bunları isim isim, gurup gurup sizlere elbette duyuracağız.

Bağımsız Yönetim Kurul Üyesi o k aday gösterilen ve bizim haberlerimizde çok önceden ismen açıkladığımız kişilerin detaylı analizlerini, birlikte hareket ettikleri gurup var mı yok mu bunları da sütunlarımıza yansıtacağız.

Hepsinden önemlisi, Üretilen Ray gibi, yarın üretilecek demiryolu tekerleği gibi ürünler oldukça, devlet demir yolları gibi bir kurumun taşıma kapasitesinde oldukça yüksek oranda pay sahibi oldukça, demir çelik sektörünün stratejik önemi daha da öne çıktıkça, geçmişten gelen dava ve tartışmalar hükümetin en üstlerine kadar ulaşmışsa, devletin ilgili organlarının, siyasetin ve iktidarın her ne kadar özelleşmişte olsa, böyle bir fabrikayı ne haliniz varsa görün, ya da kim ne yaparsa yapsın noktasında bırakacağını hiç mi hiç zannetmiyoruz. Kulağımıza gelenler var. Elbette birkaç gün içerisinde bun da yer vereceğiz.

Şimdi biz önce yöremizin aş ve işini düşünerek önceliği bugünlük Genel Müdürlük konusuna ayırdık. Tekrar ısrarla vurguluyoruz. Kardemir Yönetim Kurulu’na girme niyeti olanlardan bugün den tezi yok GENEL MÜDÜRLÜK İSTANBUL’A TAŞINMAYACAK açıklamasını bekliyoruz.

Hoşçakalın