AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, İsrail’in Kudüs'e karşı yapmış olduğu zulümlere ve ihlallere karşı basın açıklamasında bulundu.

 

Başkan Saylar, Mescid-i Aksa'nın sadece Türkiye için değil, tüm İslam alemi için çok önem arz ettiğini ifade ederek mesajına şöyle devam etti:

"Mescid-i Aksa, bizim çok mukaddes bir mekanımız. Sadece Türkiye için değil, tüm İslam camiası için sinir uçlarımızın çok hassas olduğu bir bölge. İsrail, yıllardan beri burada ne yazık ki terör estirmeye devam ediyor. Son o k kutsalımız olan Mescid-i Aksa'ya girişlerin engellenmesi, özellikle dün cuma namazının kılınamamış olmasını, İslam dünyasının bütün birimlerinin, ülkelerinin başını iki elinin arasına alıp yeniden düşünmesi gerekiyor. Bu, esasen İslam dünyasının ve bizim sorunumuzdur. Biz üzerimize düşeni, birliğimiz ve beraberliğimizi, ufkumuzu aynı noktada, hedefte birleştirirsek, bunların üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Bizim sinir uçlarımıza dokunan bu hususu sadece sivil toplum örgütlerinin değil, bütün insanların bu sızıyı hissettiğini biliyoruz. Bir an evvel İsrail'in bu ablukayı kaldırmasını, bizim kutsalımızdan elini çekmesini istiyorum. Siyonizim ve Haçlı tek millettir biz İslam düşmanı katiller sürüsünü Kurtuluş savaşından Karabağ'dan, Bosna'dan, Kıbrıs'tan vs tanıyoruz İslam coğrafyası dağınık ,devletleri yönetenler İslam düşmanlarına ses çıkarmaz bir lider var ki yüzlerine haykırır katilsiniz!! der Cumhurbaşkanımızı istemezler Ortadoğu'yu şekillendirip haritaları çizemediler yeni sömürge düzenini kuramadılar. Dünyada oyunu bozan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ve Aziz milletimiz var. 15 temmuzda gördüler fetö hainleriyle başaramadılar şimdi ayak o3yunları devam ediyor büyük adadaki toplantı, pkk uzantısı ypg yi silahlandırmaları oyunları devam ediyor. Ne yaparlarsa yapsınlar Reisin dediği gibi Başaramayacaklar !!!Göklerden gelen bir karar vardır. Allah bizimledir."