Karabük Üniversitesi de Yunus Emre Enstitüsü ile yapılan protokole bağlı o k KBÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’de; Arnavutluk, Filistin, Afganistan, Bosna Hersek, Romanya, İran, Karadağ, Makedonya, Sırbistan, Lübnan, Sudan ve Ürdün olmak üzere 12 farklı ülkeden gelen 17 öğrenciye Türkçe öğretmenin yanı sıra Türk kültürü tanıtımı gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda ziyaretler gerçekleştiren gurup Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer’i makamında ziyaret etti.

 Ziyaret sırasında misafirlerle tek tek tanışıp ilgilenen Safranbolu Kaymakamı Fatih Ürkmezer bu projenin ülkemiz için gerçekten çok önemli olduğunu ve farklı ülkelerden gelen misafirleri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade etti.

Gönül elçisi öğrenciler Karabük Üniversitesi TÖMER’de; Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, okçuluk, ebru, geleneksel el sanatları, farklı spor faaliyetleri, yöresel yemekler  ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 20 Ağustos’ta Karabük’ten İstanbul’a geçecekler. Programın kapanışı ise Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığınca himaye edilecek. Programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, Yunus Emre’nin dili ile dünyaya barış mesajı verecek.

Ürkmezer, misafirlere ziyaret sonrası çeşitli hediyeler takdim etti.