Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen 'Damla Projesi' büyük ilgi gördü. Ülkemiz üniversitelerinde okuyan yabancı öğrenciler ile Türk öğrencilerden oluşan gençler, gönüllülük esasına göre gittikleri illerde çeşitli ziyaretlerde bulunarak etkinliklere katıldı.

Karabük’e gelen Amerika, Somali, Gana, Cezayir’den dört ulus rası Türkiye’den 16 katılımcı ile 24-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Karabük’te de düzenlenen Damla Projesi, açılış toplantısı ile başladı. Daha sonra güne çocuklarla bir araya gelip oyunlar oynanarak Ebru Sanatı tanıtımı ve uygulaması yapıldı. Katılımcılarımız Yücel Huzurevine ziyarette bulunarak okyanusta birer damla olmaya gönül verip kendi dünyalarına yeni ufuklar açmaya devam ettiler. Karabük Şehitlik Abidesini ziyaret ettiler.

Katılımcılarımız Eskipazar Köy Okullarına ziyaret, Fadime Yanar teyzenin bahçesinin düzenlenmesi, Valilik ziyaretleri, Güleç Sevgi Evleri ziyareti, Yenice köy ziyaretleri, Yenice köylerinde çevre temizliği, Ovacık köy okullarına ziyaret, Ovacık Köy Okulları duvar boyama etkinliği, Uçurtma uçurma etkinliği, Ovacık Kaymakamı ziyaretleri gibi etkinliklerin ardından 30 Temmuz Pazar günü ilimizden ayrılacaklar.