Safranbolu eski Perşembe Pazarı o k bilinen Küçük Camii (Asiye Hatun Camii) karşısındaki Gürgen Çay Evi önce mühürlendi, sonra mühür sökülerek tekrar faaliyete girdi.

İddia göre gerek Camii cemaati tarafından, gerekse çevredeki esnaflar tarafından yasal olmadığı ve devlet yetkilileri hakkında sürekli ileri geri konuşulmasından dolayı rahatsızlık duyulması nedeniyle sık sık şikâyetler yapılıyordu.

Uzun süredir ara ara yapılan bu şikâyetlere rağmen Safranbolu Belediyesi yetkilileri tarafından herhangi bir işlem yapılmıyordu.

Safranbolu Belediyesi’ne Kayyım o k Fatih Ürkmezer’in atanmasından sonra yine aynı gerekçelerle Safranbolu Belediyesi’ne tekrar şikâyette bulunuldu.

Edinilen bilgilere göre, Kayyım Ürkmezer’in bilgisi ve talimatı doğrultusunda Safranbolu Belediye Zabıta ekipleri Gürgen Çay Evi’ne giderek denetim yaptılar ve mühürlediler.

Ancak ne hikmetse aynı gün yapılan mühürleme kırı k tekrar söz konusu çay evi faaliyete başladı.

İddia göre 20 gün izinli olan Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı Erdoğan Şenol mühürleme olayının ardından apar topar Safranbolu Belediyesi’ne geldi ve bir takım görüşmeler yaptı. Daha sonra mühürlenen çay ocağına giderek, bu çay ocağını işleten kişiler ile görüştü. Başkan Yardımcısı Şenol’un oradan ayrılmasının ardından iş yeri sahiplerinin Safranbolu Belediyesi zabıtası tarafından tatbik edilen mührü kırarak tekrar çay ocağını çalıştırmaya başladığı ifade ediliyor.

Bu gelişmeleri gören ve duyan birçok Safranbolulu şimdi soruyor?

Kayyım Belediye Başkanı’nın talimatı ile mühürlenen çay evinde Başkan Yardımcısı Şenol ne konuştu?

Uzun yıllardır iskân ruhsatı ve işletme ruhsatı olmadığı iddia edilen bu çay ocağı nasıl aktif şekilde çalıştı?

Bunun gibi Safranbolu’da iskan ve veya işletme ruhsatı olmadan çalışan başka iş yerleri var mı?

Bu tür iş yerleri var ise, bu güne kadar kim ya da kimlerin izni ve koruması ile çalıştı?