Karabük Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramında vatandaşların kurban alım, satım ve kesimlerini rahat yapabilmeleri için hazırlıklarına devam ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu sene de Karabük Belediyesi, Yenice yolu üzeri, Melise Köyü karşısında bulunan kurban satış ve kesim alanını hazırlayarak hayvan sahiplerine tahsis ediyor.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Vatandaşlarımıza Kurban Bayramı öncesinde burada en iyi hizmeti verebilmek için mezbaha alanında genel bir bakım ve yenileme çalışmalarına başladık. Hayvan satan ve alan vatandaşlarımızın daha iyi bir ortamda alışverişlerini gerçekleştirmeleri için başlatılan bu çalışmalar en kısa sürede tamamlanacak” dedi.

Kurban pazarına giriş yapacak kurbanlıklar, görevli zabıta ekipleri ve uzman veteriner hekimlerin kontrolünden geçecek. İnsan sağlığını tehdit eden kurbanlıklar pazara sokulmayacak. Ayrıca hayvan kesimine tahsis edilen yerler dışında hayvan kesimi ve kesilen hayvan atıklarını sokağa veya kamuya ait sair alan bırakan kişilere Kabahatler Kanunu’na göre cezai işlem uygulanacak. Ayrıca kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlar için bayramın 1. günü Karabük Belediyesi ekipleri tarafından Karabük Belediyesi mezbahasında ücretsiz kesim yapılacak.