Karabük Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü arasında imzalanan protokol çerçevesinde 24 Temmuz-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında TÖMER Türkçe Öğretimi Yaz Okulu programı için 14 farklı ülkeden gelen 19 yabancı öğrenci Vali Kemal Çeber’i ziyaret etti.

Valilik toplantı salonunda gerçekleşen ve TÖMER Müdür Yardımcısı Okut. Yılmaz Bacaklı ve TÖMERokutmanlarının yer aldığı ziyarette misafir öğrencilerle tek tek tanışarak ülkelerine ait kültürler hakkında sohbet eden Vali Çeber, farklı ülkelerden gelen misafirleri ilimizde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Her yıl yaz aylarında düzenlenen Türkçe Yaz Okulu ile ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Türk adet ve geleneklerini tanıtma fırsatı bulduklarını ifade eden TÖMER Müdür Yardımcısı Okut. Yılmaz Bacaklı: “Gönül elçisi öğrenciler, Karabük Üniversitesi TÖMER’de; Türkçe konuşma, yazma, dinleme ve okuma dersleri alırken diğer taraftan halk oyunları eğitimi, okçuluk, ebru, geleneksel el sanatları, farklı spor faaliyetleri, yöresel yemekler ve akşamları da çeşitli eğlenceli aktiviteler gerçekleştiriyor. Hafta sonları şehir dışı gezileri ile Türkiye’nin doğal, tarihi ve beşeri güzelliklerini de keşfedecek olan öğrenciler 20 Ağustos’ta Karabük’ten İstanbul’a geçecekler.” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çeber: “Farklı kültüre, dile, dine ve renge sahip birbirinden değerli siz öğrenci arkadaşlarımızı ilimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kendi ülkelerinize döndüğünüzde veya başka bir ülkeye gittiğinizde bizlerin ve ülkemizin gönüllü tanıtım elçileri olacağınıza inanıyorum.” diye konuştu.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.