Ak Partili Yenice Belediye Başkanı’nın yine Ak Partili Yortanpazarı Belediyesine su vermemesi parti tabanında tepki ile karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde Yortanpazarı Beldesine içme suyunu sağlayan ve Gökçebey tarafından gelen ana su borusu çalışma sırasında patladı. Bunun üzerine koskoca Belde susuz kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Durum Ak Partili Belde Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki’ye iletildi. Başkan Tiryaki, patlayan ana su borusunun tamir edilip tekrar çalışır vaziyete getirelene kadar, beldeyi susuz bırakmamak için çareyi tanker ile su taşımakta buldu.

İddia göre, Orman işletmesini arayarak ana vanaların yerini sordu. Yenice ilçesi Çırapazarı denilen yerde bulunan ana vanaya tankeri yönlendirdi. Ancak tam tanker su doldurmaya başladığı sırada Ak Partili Yenice Belediyesi’ne bağlı ekipler gelerek su alınmasını engellediler.

Bunun üzerine Yortanpazarı Belde Belediye Başkanı Tiryaki beldesini susuz bırakmamak için çareyi köy den tankerleri doldurmada buldu.

Durumu öğrenen Yenice ve Yortan’daki Ak Partililer ise, “Bu nasıl iş, bu iş böyle gitmez, uzun süredir devam eden ve bir türlü NOKTA konulmayan bu huzursuzluk ne zaman netleşek. Milletvekillerimiz, İl teşkilatımız, Genel Merkezimiz hala da neyi bekliyor!” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bu arada patlayan ana su borusunda tamirat tamamlanarak beldeye yeniden su verilmeye başlandığı öğrenildi.