Ak Partili Yenice Belediye’sinin, Ak Partili Yortanpazarı Belediyesine Su vermediği şeklindeki haberimiz kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. Şimdi haberin altındaki Videoyu izleyin bakalım ne olmuş!

Gelen tepkiler üzerine telaşa kapılan Çaylı ekibi, imzasız, kurum arkasına sığınarak, kimin açıklaması olduğu belli olmadan, her zamanki bozuk üslup, devlet kurumu olduğundan hala habersiz, yakışıksız, sıradan bir tarz ile, alel acele yerel basına bir yazı servis etti. Baktı olmadı, devreye “Abone Ol Haberlerini Yaparım” devreye girdi. Habere açıklama yapma yerine, İsim kamufle edilip adresi belli ikinci açıklamayı hemen “Abonelerine” servis etti. Yerel basındaki meslektaşlarımız da “Abone Olduğumuz Yerden” geldi diyerek gazetelerinde, internet sitelerinde yer verdiler.

“Aboneci” kardeşim, gazetecilik cepteki kart ile olmuyor. Araştırma ile oluyor. Sorup öğrenme ile oluyor. Haklının yanında olma, haksızlığa uğramışların sesi olma, devlet kurumlarındaki yanlışları dile getirme, herkesin sesi olabilme ile oluyor.

Rahmetli “Enver Abi” ile saf tutmuşluğumuz, bir sofrada oturmuşluğumuz, sohbetlerinde bulunmuşluğumuz vardır elhamdülillah. Bize öğretileri, tavsiyeleri de hep bu meyanda oldu.

Bu açıklama haberini servis ederken Yortanpazarı Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Tiryaki’ye sordun mu? Gerçekte ne oldu? Diye! Cevaba konu haberimizin doğruluğunu araştırdın mı? Bana sordun mu, ne olmuş diye? Sormadın. Niye çünkü “Abonen” değilim. Ama açıklamayı, hemen habere servis ettin, niye! Yenice Belediyesi bana dediğin gibi “Abonen” mi?

Safranbolu Belediyesi’nde son aylarda bir sürü olaylar oluyor. Mağdurlar var. Yanlışlıklar, yapılan hata iddiaları diz boyu. Hiç araştırdın mı? Haber yaptın mı? Bu insanlar senin “abonen” değil mi? Peki Safranbolu Belediyesi’nin, “atladı, zıpladı” haberlerini yıllardır yapıyorsun. “Abonen”mi yok sa!

Karabük Üniversitesi’nde hiç mi yanlış yapılan, ters giden, mağdur olan yok. Hiç bunları dile getiren bir haber yaptın mı? Ama en ufak etkinliği hemen habere dönüştürüveriyorsun. Yoksa Karabük Üniversitesi’de senin “abonen” mi!

Örnekler çok, yazabiliriz de, aklıma gelmişken Kardemir’de hiç mi olumsuz bir şeyler olmuyor? Bak bazı STK ların geçenlerde açıklamalarını hemen haber o k servis ettin. Bize de geldi. Biz de bu haberi yaptık. Peki örtülü örtüsüz eleştirilen Yolbulan ailesine hiç sordun mu? Ne bunların aslı astarı diye! “Abonen” değil mi yoksa? Biz görüştük. Herkesim ve her taraf ile görüşüyoruz. Görüşlerini objektif o k alıp haberlerimize yansıtıyoruz. Yansıtmaya da devam edeceğiz.

Ya peki cebindeki basın kartının verdiği en önemli mesuliyet, en kutsal “cevap hakkı” bu ne olacak. Geçtiğimiz aylarda adımız, haber sitemiz açıkça beyan edilerek yapılan Kardemir açıklamasına karşılık gönderdiğimiz “cevap hakkı” mızı  neden meslek ilkesi gereği habere önüştürmedin? Yoksa biz “abonen” olmadığımız için mi? Kardemir’ de mi senin “abonen” yoksa!

Yahu bu nasıl iş ben anlayamadım, anlayan bana anlatıversin bizahmet! Özel kişi ve kuruluşların kendi takdiri eleştirmeyiz de, devletin Karabük’teki kurumları bu “abone” işini nasıl yapıyor? Zaten tüm yerel basına aynı açıklamaları göndermiyorlar mı? Ya peki bu kurumlar devletin ajansı olan Anadolu Ajansı’na “aboneler” mi?

Ne güzel sistem, Allah daha çok versin. Haberi yapılan da “abone”, haberi yayınlayan basın kuruluşlarımız da “abone!” 

İyide bu aboneliğin bir bedeli yok mu?

Yaptığın, Yenice Belediyesi açıklaması olduğu iddia edilen haber de “tek taraflı, sipariş ve ısmarlama” ne demek? Sipariş ve ısmarlamanın bir bedeli var mıdır?  Bu açıklamayı habere dönüştürürken “aboneci” kardeşim tek taraflı olunmuyor mu?

Yortanbelediyesi ile bizim herhangi bir “abonelik” ilişkimiz yok. Şimdi ne olacak? Nerede bu yayın yoluyla ortaya konulan suçlamanın ispatı? Elbette yasal hakkımızı kullanacağız.

İşte bak “aboneci” kardeşim, aşağıdaki videoyu izle. Yer çırapazarı. Tanker Yortanpazarı Belediye Su tankeri. Başındaki Yenice Belediyesi’nin zabıta memuru. Dökülen bu milletin milli serveti SU. Sen de sor, biz sorduk. Yortanpazarı Belediye Başkanı Yılmaz Tiryaki, su ihtiyacı için sorduğu orman işletme yetkilisinin tarif ettiği “Su Vana”sına tanker ile birlikte personelini gönderiyor. Tankeri duldurmaya başlıyor. Tam bu sırada gelen Yenice Belediyesi Zabıta Memuru, “bu vana bizim belediyeye ait. Burdan su alamazsınız” diyor. Yortanpazarı’nın su tankeri görevlileri, “yazık yahu niye suyu boşalttırıyorsunuz, milletin malı…” şeklinde söylenip duruyor. Zabıta memuru, “talimat böyle...” diyerek tankerin içerisindeki suyun boşaltımına nezaret ediyor. Biz sorduk. Görevliler ve başkan Tiryaki, olayları bize böyle anlattı.Peki bu talimatı veren kim o zabıta memuruna?

Ya peki sen sordun mu? Şimdi tekrar soruyorum tüm kamuoyuna ve okurlarımıza,

Ben basın meslek ilkeleri gereği burdan söz veriyorum. Yapacağım bir açıklama olur ise, açıklamanı da haber sitemize koyarız.

AK PARTİLİ YORTANPAZARI BELEDİYE’NİN KISMEN DOLMUŞ SU TANKERİ, AK PARTİLİ YENİCE BELEDİYESİ’NİN ZABITA MEMURU NEZARETİNDE YERE BOŞALTILIRKEN, SU VERİLMEMİŞ OLUYOR MU? OLMUYOR MU?

Bir soru daha sorayım. Bu su olayı sıralarında Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Belediye çalışanlarını topladı mı? Yapılan Toplantı da ne söyledi? Ben araştırdım. Merak edenler araştırsın. Eminim güzel bir haber konusu olacaktır!

Tüm kamuoyu bilmelidir ki, hiçbir menfaat beklemeden, zengin, fakir ayrımı yapmadan, güçlü, güçsüz düşünmeden, doğruları yazmaya, halkın sorunlarını dile getirmeye, yapılan her iyi şeyi de desteklemeye devam edeceğiz.

" width="640">