Karabük Üniversitesi Demir Çocuk Anaokulu öğrencileri; yaz okulu kapsamında yapılan etkinlikler çerçevesinde Türk Kızılayı Karabük Kan Bağış Merkezi ve Türk Kızılayı Karabük Şubemizi ziyarette bulundu.

Öncelikle Türk Kızılayı Karabük Kan Bağış merkezini ziyaret eden minik öğrenciler,  Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Serkan Kahveci’den bilgiler aldı. Ardından da Demir Çocuk Anaokulu Müdürü Mücahit Yuvacı’nın kan bağışı yapmasıyla öğrencilere uygulamalı o k Türk Kızılayı kan bağış merkezinin çalışmaları anlatıldı.

Kan bağış merkezi ziyaretinin ardından Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı’nı da ziyaret eden öğrencilere, Karabük Şube Başkanı Mehmet Uzun, Türk Kızılayı hakkında bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Uzun; “Gelecek nesillerimizin bilinçli bireyler olması adına yapılmış anlamlı ve güzel bir ziyaret oldu. Çocuklarımız burada kan bağış merkezimizi de görerek niçin kan vermemiz gerektiğini de öğrenmiş oldu. Anaokulu müdürümüz Mücahit Yuvacı’nın da kan bağışı yapması ile miniklerimize uygulamalı o k kan bağışını göstermiş olduk. Bizde Türk Kızılayı Karabük Şube Başkanlığı o k minik öğrencilerimize çalışmalarımızı anlattık” diye konuştu.

Ziyaretin ardından Şube Başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz minik öğrencilere Türk Kızılayı şapkası ve balon hediye etti.