Yaz sıcaklarının kavurduğu şu günlerde Safranbolu, anneleri Eflani’li olan ünlü sanatçılar Zafer ve Hakan Peker kardeşleri ağırlıyor.

Anneleri Eflani’li olan Hakan ve Zafer Peker kardeşler, birkaç gün geçirmek için Safranbolu’ya geldiler. Safranbolu’yu çok sevdiklerini belirten Peker kardeşler vakit buldukça sık sık bura geldiklerini, annelerinin doğum yeri olan Eflani’ye de birlikte gittiklerini belirttiler.

Karabük Derin Haber o k sohbet ettiğimiz ünlü sanatçılar Peker kardeşlerden Hakan Peker, “Biz gerçekten bu yöreyi çok seviyoruz. Kendimizi Safranbolulu gibi hissediyoruz. Uzun süredir her yıl yapılan Safranbolu film festivalini de yakından takip ediyoruz. Aslında onlarca ses ve film sanatçısının aynı anda buralarda olduğu farklı bir açılım yapılabilir. Çok sayıda ses ve film sanatçısının festival nedeniyle buralarda olması demek hem Karabük ve ilçelerinden, hem çevre illerden çok sayıda insanın da bura gelme isteğini arttıracaktır. Bu sayede çok geniş katılımlı, renkli, canlı, cıvıl cıvıl bir festival olabilir” şeklinde fikirlerini belirtirken bu konuda üzerine ne düşer ise yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Menejerlik ve organizatörlük yapan Hakan Peker’in eşi Arzu Peker ise Eflani göletlerini çok beğendiğini, göletlerin etrafının bungalovlar ile donatılması ve iyi bir çalışma yapılması halinde turizm açısından ciddi bir katkı sağlayabileceğini belirterek, kendisinin de bu bungalovlarda kalabileceğini, İstanbul’da tanıdıkları bir çok sanatçı dostlarına da tavsiye edebileceğini söyledi.

Yaz sıcaklarının akşam hatta gece saatlerinde bile bunalttığı şu günlerde, püfür püfür, serinliği ile çok sayıda vatandaşın tercih ettiği Bulak Mencilis mağarası yolu üzerindeki Seyir Tepesi Çelik Teras’ı tercih eden ünlü sanatçılar Hakan ve Zafer Peker kardeşler ile,Hakan Peker’in eşi Arzu Peker, anneleri, diş hekimi Barış Aksakal, Aygünsan Demir Çelik ve Aygünray sahiplerinden Soner Aygün hep birlikte uzun süre sohbet ettiler. Serin hava ve muhteşem manzaranın keyfini çıkarmak için gelen vatandaşlar ile ünlü sanatçılar ile resim çektirdiler.

Peker Kardeşlerin yakın arkadaşı olan Seyir Tepesi Çelik Teras işletmecisi Kemal Ozan Özçelik, bu sohbet sırasında hem bizleri, hem misafirlerini mükemmel şekilde ağırlarken, geç saatlere kadar süren sohbetin vazgeçilmezi çay ikramını hiç eksik etmedi.