Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) tercih sonuçlarına göre Karabük Üniversitesi’ne (KBÜ) bu yıl 7 Bin 300 öğrenci yerleşti.

Karabük Üniversitesi’nde özel yetenek sınavları ile öğrenci alınan bölümler haricinde, lisans ve ön lisans olmak üzere 9 Bin 500 olan kontenjana 7 Bin 300 öğrenci yerleşerek doluluk oranı yüzde 76 olurken 2017 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından Karabük Üniversitesi’nin öğrenci sayısı 56 bini aştı.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karabük Valisi Kemal Çeber; “TEOG ve LYS yerleştirme sonuçları açıklandı. Bizde açıklanan sonuçlardan, Karabük adına çok memnunuz. Arkadaşlarla da bu durumu değerlendirdik. Hem TEOG’da hem de LYS’de başarılı illerdeniz. TEOG’da ilk 3’te, LYS’de ilk 5’te olduğumuzu değerlendiriyoruz. Biz iki yönlü başarıdan bahsedebiliriz. Birincisi hem Karabük’teki öğrencilerimiz çok iyi puanlar aldı ve Türkiye’deki iyi o k bilinen ve hatırı sayılı lise ve üniversitelere gidiyorlar. Diğer taraftan da Türkiye’nin dört bir tarafından bu sınavlarda başarılı olan arkadaşlarımız Karabük’ü tercih ediyorlar. Tercih oranımız artıyor, bu da bizi memnun ediyor. Geçmişten bu yana brifing dosyalarımızı inceliyoruz. Son 15–20 yılda neler olmuş diye. Son yıllarda Karabük’teki eğitim, brifing dosyalarımıza daha çok yansıdığını ve yapılacak faaliyetler ve yatırımların öncelikli o k öğrencilere dönük faaliyetlerin buralarda daha fazla olduğunu gördük. Karabük bir eğitim öğretim kentidir. İnsanlar buraya artık çocuklarını okutmak için gelmeyi istiyorlar. İnsanlarımız daha iyi bir eğitim – öğretim yılına çocuklarını hazırlamak için Karabük’e geliyorlar. Bu da bizi son derece mutlu ediyor. Şunu söylemek de gerekiyor, bu toplu bir başarıdır. Bundan sonra ben daha da başarılı olacağımıza inanıyorum. Var olan başarımızdan da memnuniyetimi ifade ediyorum” diye konuştu.