Karabük Cumhuriyet Savcısı, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında yargılanan 8 sanığın "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan cezalandırılmasını istedi.

Karabük Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Safranbolu Belediye Başkan Yardımcısı D.M.D. ve 7 esnaf, avukatları ve yakınları katıldı.

Duruşmada, mahkemeye gelen evrakların okunmasının ardından söz alan Cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Mahkeme heyeti, "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdığı sanığı, tutuklu bulunduğu süre ve ceza miktarını göz önünde bulundurarak, adli kontrol şartıyla tahliye etti. Adli kontrol hükümleri kapsamında sanığın yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Sanıklar ve avukatlar, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için ek süre talep etti. Mahkeme heyeti, sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı beyanda bulunmaları için süre verdi. Tutuklu sanıkların tahliyesine hükmeden heyet, duruşmayı 21 Ağustos'a erteledi.