Kardemir'de seçimli genel kurul sürecinde etkin hissedarlar arasında anlaşmazlık çıktığı gerekçesi ile, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin tespiti için genel kurul ertelenmişti.

Kardemir'in seçimli genel kurulu arefesinde yönetimdeki etkin aileler olan Güleç ailesi, Yolbulan ailesi ve Yücel ailesi arasında anlaşmazlık çıktığı şeklinde haberler kamuoyuna sızmıştı. Bu haberler sonrasında anlaşmazlığın bağımsız yönetim kurulu üyesi adaylarının tespiti noktasında olduğu gerekçesi ile SPK nın tavsiyesi üzerine genel kurulun ertelendiği belirtilerek KAP'ta erteleme açıklaması yapılmıştı.

Yaşanan süreç içerisinde Güleç ailesinin, diğer iki etkin aile tarafından yönetim kurulunda istenmediği ve yönetim harici bırakacağı şeklinde bilgiler haberlere ve kamuoyuna sızmasının ardından tartışmalar başlamıştı. Kamuoyuna yansıyan bu bilgi doğrultusunda Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç'in durumu Karabük Milletvekili ve TBMM Eski Başkanı Mehmet Ali Şahin'e bildirmesi üzerine, Şahin ve Güleç'in Başbakan Binali Yıldırım ve SPK Başkanı ile görüştükleri genişçe bir kesim tarafından dile getirildi. Üstelik Kardemir Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'a taşınacağı bilgisi de konuşulmaya başlayınca Karabük Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde hazırlanan bir bildiri bazı STK lar tarafından da imzalanarak kamuoyuna açıklandı.

Yapılan bildiri ve tüm açıklamalarda ise mevcut yapının korunması, etkin ailelerin birlikte çalışmaya devam etmesinin arzu edildiği ısrarla vurgulandı.

Kardemir'in seçimli genel kurulunun ne zaman yapılacağı noktasında henüz bir açıklama yapılmazken, süreç içerisinde Yönetim Kurul Başkan Vekili Kamil Güleç'in hemen hemen hergün, zamanının büyükçe bir bölümünü Kardemir'de geçirdiği iddia ediliyor.

Başkanvekili Kamil Güleç'in geçtiğimiz Perşembe günü Yönetim Kurulu toplantı salonunda Kardemir'de çalışan müdür ve amir pozisyonundaki yöneticileri toplaması ise bu iddiaları güçlendirdi.

Ancak böyle geniş çaplı bir toplantı düzenlenirken, sürekli dün olduğu gibi bundan sonrada birlikte hareket etmeleri istenen etkin hissedarlar olan Yolbulan ve Yücel ailesini temsil eden Yönetim Kurulu Üyelerine haber verilip verilmediği, verilmediyse neden verilmediği kamuoyunda soru işaretlerine yol açtı.

Bu toplantıyı duyan çelik sektöründeki bazı kişiler ile gelişmeleri merakla takip eden bazı Karabüklüler ise;

 "Başkan Vekili Kamil Güleç bu toplantılar ile ne yapmak, ne mesaj vermek istiyor? Yöneticiler ile ne konuştu?

Profesyonel yönetimlerde şirketi Genel Müdür yönetir. Yönetim kurulu ve yetkili üyeleri kararlar alır ve Genel Müdür'e iletir. Genel Müdür de altındaki müdür ve diğer yöneticiler ile bu kararları uygular. Şimdi bu profesyonel bir yönetim anlayışı oluyor mu?

Acaba tüm yöneticilere bazı uyarılarda bulunmuş hatta gözdağı vermiş olabilir mi? " şeklinde yorumlarken bu şekilde profesyonel yönetici kadrolarının verimli çalışmasının mümkün olamayacağını dile getirdiler.

Şimdi Kamuoyu Yolbulan ve Yücel ailesinin bu toplantıdan bilgilendirip bilgilendirilmediğini, bilgilendirildilerse neden gelmediklerini, bilgilendirilmedilerse neden bilgilendirilmediklerinin açıklanmasını bekliyor.

Eğer Yolbulan ve Yücel ailelerini temsil eden Yönetim Kurulu üyelerinin haberi yok ise ve haberlerinin olmasının ardından bir toplantı da onların düzenlemesi halinde, Kardemir'deki genel müdür den başlayarak tüm yöneticilerin nasıl çalışacakları, nasıl karar alacakları, çalışma barışının bozulup bozulmayacağı büyükçe bir soru işareti oluşturdu.