Safranbolu Belediyesi Başkan Yardımcısı iken Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturmaları kapsamında tutuklu yargılanmak üzere Balıkesir cezaevine gönderilmişti.

Tutuklu sanık o k yargılaması devam eden Mustafa Dayıoğlu’nun 10 Ağustos 2017 tarihli duruşmasında, mahkeme heyetince tutuksuz o k yargılanmasına devam edilmesi kararı verilmesi üzerine, Cuma günü tahliye işlemleri yapıldığı öğrenildi.

ALMAYA KİM GİTTİ?

İddia göre, Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde çalışan H.U ve R.Ö. isimli iki memur, Fen İşleri Müdürü Abdul Celal Cingöz’ün talimatı ile, herhangi bir izin almadan, işyerinde olmaları gerekirken, tahliye olan eski Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Dursun Dayıoğlu’nu almaya gitti.

İşe gelmedikleri ve Dayıoğlu’nu almaya gittiklerini öğrenen bazı çalışanların konuyu kayyum Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer'e iletmeleri üzerine, Ürkmezer derhal konunun araştırılmasını istedi.

Karabük Derin Haber o k böyle bir talimat verip vermediğini öğrenmek için ısrarla aradığımız Fen İşleri Müdürü Abdul Celal Cingöz ise ısrarlı aramalarımıza cevap vermedi. Kendilerinden bir açıklama yapılırsa siz değerli okurlarımıza ulaştıracağız.

Haberimizin yayınlanmasının ardından Haber Merkezimizi arayan Safranbolu Fen İşleri Müdürü Abdul Celal Cingöz, kesinlikle böyle bir talimat vermediğini, Belediyecilik anlamında kendisine verilen görevleri gece gündüz, gerekitğinde geç saatlere kadar yapmaya çalıştığını, bu çalışmalardan rahatsız olan birilerinin ismini bu olaya karıştırmaya çalışabileceklerini ancak kesinlikle hiçbir ilgisinin olmadığını ve personeller ile ilgili bir soruşturma başlatıldığını söyledi.