Karabük Ünivesitesi’nde geçtiğimiz günlerde yapılan sessiz sedasız dekan atamaları ile ilgili henüz Rektör Polat’dan bir açıklama yapılmazken, şimdi de bazı dekanların istifa ettiği haberleri gündeme geldi.

Birkaç gün önce Karabük Derin Haber o k yaptığımız özel haberde uzunca süredir vekaleten sürdürülen dekanlık asaleten bazı atamaların yapıldığını, bu atamalarda genel usul olan rektörlerin teklif ettiği birinci sıralar yerine YÖK tarafından ikinci sıradaki adayların dekan o k atandığını okurlarımıza duyurmuştuk.

Haberimizin kamuoyunda ve akademik çevrelerde geniş yankı uyandırmasının ardından şimdi de asaleten atanan bazı dekanların istifa ettiği şeklinde bilgiler gelmeye başladı.

Bu istifalar ile ilgili o kta morali son derece bozulan Rektör Polat’ın istifa etmeleri yönünde baskı yaptığı söylentileri de ortaya çıkmaya başladı.

Şimdi buradan kamuoyu adına tekrar Rektör Polat’a ya da hükmü şahsiyet o k Karabük Üniversitesi yetkililerine soruyoruz;

Karabük Üniversitesi’ne asaleten kaç tane dekan hangi bölümlere atandı?

Atanan dekanlar ile ilgili Rektör Polat’ın teklif sıralaması neydi, kimler vardı?

Atanan dekanlardan istifa edenler oldu mu?

Başka üniversitelere ya da yurt dışına giden isimler dekan o k atandı mı? YÖK’e bu kişiler ile ilgili daha önceden bilgi verildi mi? Verildiyse neden YÖK ısrarla bu kişileri atadı?

Biz kamuoyuna duyurmak üzere sorularımızın cevaplarını bekliyoruz!

İŞTE DAHA ÖNCE YAPTIĞIMIZ HABER (RESME TIKLA)