Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) çatısı altında çalışmalarını sürdüren Bilgi Evi Yaz Okulları dönem sonu etkinlikleri Misak-ı Milli Demokrasi Meydanında yapılan etkinlikle sona erdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu’nun yaptığı açılış konuşmasının ardından minik öğrencilerin gösterilerine geçildi.

Bilicioğlu, Safranbolu Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü tarafından birlikte koordine edilen Yaz Okulu kapanış programında böylesi bir kalabalığı görmekten büyük mutluluk duyduğunu,  emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. 3 Temmuz’da başlayan Yaz Okullarının Salı günü gerçekleştirilecek olan piknik ile taçlandırılacağını kaydeden Bilicioğlu; "Bilgi Evimiz eğitim öğretim döneminde ücretsiz ve dershane ayarında eğitimler vermeye devam edecek. Ben yeniden emeği geçen herkese teşekkür ediyor, evlatlarımızı kutluyorum” dedi.

Karete, Basketbol, Jimnastik, Futbol, Halk Oyunları gibi çeşitli gösterileri sergileyen öğrenciler büyük beğeni toplarken, Bağlama Kursu Öğretmeni Ömer Günday’ın önderliğinde bağlama ve gitarla verdikleri konser de ilgi ile izlendi.

Program sonunda Yaz Okullarının tümünün katılımız ile söylenen şarkı ise meydanı dolduran vatandaşlar da eşlik edince ortaya oldukça güzel bir görüntü çıktı.