Safranbolu’da Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından emekliler için hazırlanan 396 konutun kura çekimi yapıldı. Kurada kirada oturduğu 1 odalı evinde 4 çocuk büyüten engelli vatandaş Yaşar Bursa, ilk kez ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Yaşar Bursa, çocukluğunda yanlış iğne sonucu sağ bacağının engelli kaldığını söyledi. Yıllardır ev hayaliyle yaşadığını belirten Bursa şöyle dedi:

Çekilişimiz oldu ve kazandık. Öncelikle TOKİ Başkanına, Emekliler Cemiyeti Başkanına teşekkür ediyorum. Onların sayesinde huzura kavuşacağız. 2+1 birinci kat kazandık. Kendim de engelli olduğum için Allah gönlüme göre verdi. 2 oğlan 2 kız 4 çocuğum var. Oğlanın biri nasip olursa İzmir’de uzman çavuş olacak. En büyük oğlan da Hattathane’de çalışıyor. Kızlar da üniversitede ve lisede okuyor. Emekli maaşıyla zor şartlarda onları yetiştirmeye çalışıyorum. Engellilik durumu sonradan oldu. Yanlış iğne vurulmasıyla olan bir durum. Damara denk geldi ve bacak zayıf kaldı. Uzun yol yürüyemiyor. Gene de bugünümüze şükür.”

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Proje Uzmanı Hasan Hüseyin Çelik Bursa ailesini evlerinde ziyaret ederek yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi. Çelik, Karabük’te 2004 yılından bu yana müthiş bir çabayla emekli vatandaşlarıın ve alt gelir grubu başta olmak üzere yoğun bir yatırımlarının olduğunu ifade ederek, "Yaklaşık o k şu anda Karabük’te 20 şantiyemizde 4 bin 762 adet konutun yapımı devam ediyor. Bu yaptığımız yatırımın şu ana kadar tamamlanan toplam maliyeti yaklaşık 355 milyon TL gibi bir meblağ. 290 milyon TL gibi bir yatırım da konut anlamında devam ediyor. Bu arada Karabük’te Toplu Konut İdaresi Başkanlığı o k sadece konut yapılmadı. Büfe, camii, hastane, kamu hizmet binaları, ilkokul, kütüphane, pansiyon ve ticaret merkezleri de Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca Karabük halkının hizmetine sunuldu. Bu hizmetler devam ediyor. Burada bugün alt gelir grubunda çektiğimiz kura çekilişini 2015 yılında hak sahibi o k belirlemiştik. Bugün de onların katlarını belirliyoruz. 2+1 konutlarımızın şu anda çekilişleri tamamlandı. İkinci etap o k da yatırımlarımız devam edecek. Şu anda inşaat seviyesi yüzde 50 ilerlemiş durumda. İnşaat süreci çok güzel ilerliyor. Kısmet olursa 2018 yılında Ağustos gibi vatandaşlarımız evlerine oturacaklardır. ”dedi.