Kardemir’in seçimli genel kurulunun ertelenmesinin ardından ne zaman yapılacağı ve kimlerin bağımsız yönetim kurulu adayı olacağı konusunda sessiz bekleyiş devam ediyor. Genel Kurul’un ertelenmesi öncesi ismi sıkça geçen Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Kardemir ve sürece bakış açısı ise merak konusu!

Karabük Milletvekili Şahin’in ismi üzerinden geçtiğimiz günlerde hem basında hem kamuoyunda, hem de vatandaşlar arasında çeşitli haber ve yorumlar yer almıştı.

Bu haber ve yorumlarda; Kardemir yönetimindeki etkin aileler arasında görüş ayrılığı çıktığı öne sürülmüştü. Bağımsız yönetim kurulu üyesi adaylarının iki kez farklı isimler ile KAP’ta yayınlanmasının ardından, Şahin’in Kamil Güleç ve Mustafa Yolbulan’ı aradığı, sonrasında SPK başkanını hem aradığı hem de yüz yüze görüştüğü söylenmişti. Bu görüşmeler sonrasında da Başbakan Binali Yıldırım’dan randevu a k Kardemir bağımsız yönetim kurulu üyelerinin seçimi ile ilgili görüştüğü belirtilmişti.

Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin şu ana kadar hem bu haber ve yorumları yalanlamadı, hem de görüşüp görüşmediği, görüştü ise görüşmelerin içeriği hakkında hiçbir açıklama yapmadı.

GEÇMİŞTE NE SÖYLEMİŞTİ?

Karabük milletvekili Mehmet Ali Şahin geçtiğimiz yıl kasım ayı sonlarında yaptığı basın toplantısında Kardemir ile ilgili sorulan bir soruya “Kardemir borsaya tabi özel bir şirket. Bizim siyaset o k müdahalemiz söz konusu değildir…” şeklinde açıklama yapmıştı. http://www.karabukderinhaber.com/haber/1584/mehmet-ali-sahin-kardemirde-bagimsiz-yonetim-kurulu-uyeleri-geregini-yapmali.html

Şahin’in yine geçtiğimiz yıl ocak ayı başında basına düşen bir başka haberde de; Karabük Basınında yer alan “KARDEMİR ile Hükümet Yol Ayrımında mı?” haberi, ipin ucunu gösterdi. Haberden hemen sonra KARDEMİR yönetimi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’e çeşitli yollardan mesajlar göndermeye başladı. Bir iki gün geçmeden Mutullah Yolbulan’ın oğlu, Mustafa Yolbulan Sayın Şahin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Edindiğimiz bilgilere göre AK Parti’nin iki numaralı ismi Sayın Şahin, Mustafa Yolbulan’a rahatsızlıklarını dile getirdi ve özellikle Kamil Güleç ile oğlu Çağrı Güleç’ten duyulan rahatsızlıkların da altını çizdi.” Şeklinde yer almıştı.

http://www.karabukhaber.com.tr/kilit-isim-mehmet-ail-sahin.html

2014 yılının haziran ayında basında yer alan bir başka haber ise;

"CHP’nin Karabük’ten sorumlu vekili Öğüt ayrıca önergesinde şu soruları yöneltti:

– Bekir Eren’in bağımsız yönetim kurulu üyeliğine getirilmesinin Sayın Mehmet Ali Şahin’in oğlunun ortağı olması ile ilgisi var mıdır; aynı şekilde Sayın Şahin’in bu durumdan bilgisi var mıdır?

– Bekir Eren’in ortağı olduğu hukuk bürosunun Ankara’da faaliyet gösterdiği dile getirilmektedir. Bekir Eren aynı şekilde Ankara’da mı ikamet etmektedir? Eğer öyle ise neden yönetim kurulu üyeliğine getirilmiştir?” şeklinde basında yer almıştı.

http://www.karabuknethaber.com/kardemir-a-s-tbmm-gundeminde-15143.html

ŞAHİN’İN KARDEMİR’E BAKIŞI!

Şimdi Karabük kamuoyu, demir çelik sektörü ve Kardemir hissedarları TBMM eski Başkanı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in Kardemir’e bakışını merak ediyor.

-Son günlerde Kardemir seçimli genel kurul sürecinde Sayın Şahin gerçekten sürece dahil olup, etkin hissedar aileleri aradı mı?

- Başbakan Binali Yıldırım ile görüştü mü? Görüştüyse bağımsız yönetim kurulu üyeleri konusunda bir tavsiye de bulundu mu?

SPK Başkanı ile görüşme yaptı mı? Yapılan görüşme de neler konuşuldu?

-“Şahin, etki edebileceği dört bağımsız yönetim kurulu üyesinin seçilmesini sağlayarak, Yönetimde kalması konusunda ısrar ettiği, Güleç ailesinden iki yönetim kurulu üyesi ile birlikte 11 kişilik yönetim kurulunun 6 sı ile çoğunluk sağlayacak” şeklindeki dedikodular ne kadar doğru, neden ve kim tarafından ortaya atıldı?

-Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in, Borsaya tabi özel bir şirket, bizim siyaset o k müdahalemiz sözkonus değildir düşüncesinde sabit ka k, Kardemir’in seçimli genel kurul süreci ile hiçbir ilgisi alakası yokken, hatta yapıldı denilen görüşmeleri hiç yapmamışken, bazı kişiler tarafından ismi karıştırılmaya mı çalışılıyor?

Sessizliğini koruyan Mehmet Ali Şahin’in Kardemir’e bakışı merak ediliyor!