Karabük’te vatandaşların, Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirebilmeleri amacıyla Karabük Valiliği tarafından tedbirler alındı.

İşte alınan tedbirler;

İl Jandarma Komutanlığı trafik akışını rahatlatacak

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan trafikle ilgili trafik akışını rahatlatıcı gerekli önlemleri alacak.

İl Emniyet Müdürlüğü, eğlence merkezlerini çevreyi rahatsız etmemeleri için kontrol altında tutacak

Kurban Bayramı nedeniyle yoğunlaşacak olan şehir içi ve şehirlerarası trafiğini rahatlatacak ve Otobüs Terminali ve Garda gerekli ek önlemler alacak. Ayrıca eğlence yerleri ve umuma açık yerler, çevreyi rahatsız etmemeleri için sürekli kontrol altında bulundurulacak, gerektiğinde uyarı k saatinde kapanmaları sağlanacak.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Zabıtası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kurbanlık hayvanların denetimini sağlayacak

Kurban Bayramı öncesinde kurbanlık hayvanların sevklerinin kontrol ve denetimi açısından İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile Belediye Zabıtası gibi tüm kolluk kuvvetleri sıkı bir işbirliği ve koordinasyon halinde olacak, kaçak hayvan hareketlerine karşı düzenlenen yol kontrol ve denetimlerin sayısı arttıracak. Öte yandan İl ve ilçeler arası sevki talep edilen fakat kümelenerek tanımlanmamış, veri tabanına kaydedilmemiş ve yanlarında pasaportları bulunmayan kurbanlık sığır cinsi hayvanların sevklerine ve hayvanların nakil vasıtalarına aşırı yüklenmelerine, nakliye sırasında yaralanma veya gereksiz yere acı ve ıstırap çekmelerine neden olabilecek nakil vasıtaları ile sevklerine izin verilmeyecek.

Hastaneler de mutlaka nöbetçi doktor olacak, Nöbetçi Eczane Bulundurulacak

Hastanelerde (Devlet Hastanesi) nöbetçi doktor ve yeteri kadar yardımcı sağlık personeli bulundurulacak. Nöbetçi Eczanelerin tesbiti ile açık bulundurulmaları sağlanacak. Yeteri kadar ambulans ve şoför tefriki ile diğer tedbirler İl Sağlık Müdürlüğünce bir Plan dahilinde hazırlanarak bir örneği Valilik Makamına tevdi edilecektir.

Bayramda Belediyelerde iş başında

Belediye Başkanlığınca zabıta, itfaiye, temizlik ve su hizmetleri ile piyasa ve işyerlerinin denetim konuları hususundaki çalışmalar özel o k, fiyat ve kalite denetimleri için esnaf odaları ile iş birliğine gidilecek. Belediye otobüsleri geç vakitlere kadar ulaşımı sağlayacak.

Kurbanlık hayvan alım ve satım yerleri resmi veteriner hekimleri, belediye veteriner hekimleri ve belediye zabıta ekiplerince işbirliği ve koordinasyon sağlanarak etkin ve sürekli o k denetlenecek ve kontrol edilecek.