Karabük’te, Milli Boksör 29 yaşındaki Elif Güneri, 2018 Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’na 21 yıllık polis memuru olan antrenörüyle hazırlanıyor. Güneri, “Hedefim seneye Hindistan’da yapılacak olan Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası"'nda şampiyon olmak. Bu doğrultuda motive olup hazırlıklarıma devam ediyorum” dedi.

Karabük Gençlikspor Kulübü sporcusu ve aynı zamanda beden eğitimi öğretmeni o k görev yapan milli boksör Elif Güneri, polis memuru antrenörü 48 yaşındaki Baykan Arslan ile 2018 yılında Hindistan’da yapılacak olan dünya kadınlar boks şampiyonasına hazırlanıyor. Bugüne kadar katıldığı ulus sı şampiyonalarda 4 bronz, 1 gümüş ve 2 altın madalya kazanan Elif Güneri, spora olan ilgisi nedeniyle birçok öğrencisini spora yönlendirdiğini söyledi. Boks'un kendisi için bir yaşam tarzı olduğunu anlatan Güneri şöyle dedi:

Antrenman yapmadığım tek bir gün yok. Bir ayna görsem fent yapıyorum, yumruk atmaya çalışıyorum, kafamı geri çekip aynaya bakıyorum. Boks yaşam tarzım oldu. Bundan sonra da ülkeme en iyi şekilde hizmet edip bayrağımı göndere çektirmek istiyorum yine. Allah bana nasip etti. İstiklal Marşımızı okutmayı nasip etti. Her zaman dua ediyorum. Rabbim bundan sonraki bütün maçlarda da bana ve takım arkadaşlarıma bayrağımızı göndere çektirip İstiklal Marşı’mızı okutmak nasip etsin.”

Güneri’nin, 21 yıllık polis memuru antrenörü Baykan Aslan da 15 yıldır boks antrenörlüğü yaptığını ifade ederek şunları söyledi:

Mesai saatlerimin dışında antrenörlük yapıyorum. Bu gerçekten zor. Görevden antrenmana, antrenmandan göreve gitmek bedenen de yıpratıyor. Ancak yaşam tarzımda insanlar bildiğini etrafına aktarırsa güzelleşir. Ben sporcularıma bunu aşılıyorum. Gençliğe hizmet etmenin bir ibadet olduğunu düşünüyorum.”