Karabük´te, FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılanan FETÖ firarisi Adil Öksüz´ün kardeşi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz ile Hakan Suvak, Hasan Hüseyin Çevik, Hüseyin Cinoğlu ve Salih Yıldırım, ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 6’şar yıl, 3´er ay, Süleyman Semiz ise 6 yıl, 10 ay, 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sanık Ahmet öksüz’e verilen ceza miktarı, sanığın üzerine atılan suçu işlediğine dair mevcut delillerin yoğunluğu, sanığın kaçabileceğine dair somut bulgular ve cezanın miktarı itibariyle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı anlaşılmakla birlikte Ahmet Öksüz’ün hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Tutuksuz sanıklar Erdal Biber, Ruveyda Kılıçbay ve Seymen Kahraman da yine ‘silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 6´şar yıl, 3´er ay hapis cezasıyla cezalandırıldı.

Mahkeme, sanıklardan Alaattin Yılmaz, Cahid Özdeveci, Mahmut Çelik, Mustafa Kurt, Serkan Esen ve Turgay Türker hakkında karar vermeye yetecek düzeyde delillerin henüz toplanmadığından, dosyalarının tefriki ile yeni bir esasa kaydına karar verdi.