Kardemir’in bir türlü açıklığa kavuşmayan seçimli genel kurulu gündemdeki yerini korurken, sürekli gündemde tutulan “Kardemir Genel Müdürlüğü Taşınacak” iddiasına Mustafa Yolbulan açıklık getirdi.

Kardemir’de seçimli genel kurul tarihi hala daha belirlenemedi. Bağımsız yönetim kurulu üyesi adayları üzerinden çıkan tartışma siyaset ve SPK müdahil olurken binlerce yatırımcı, hissedar ve kamuoyu hala daha genel kurul tarihinin ne zaman yapılacağı sorusunun cevabını bekliyor.

Öte yandan özellikle bağımsız yönetim kuruluna seçilecek isimler konusunda tartışmaların ortaya çıkması ile birlikte kamuoyunda sürekli “Kardemir Genel Müdürlüğü İstanbul’a taşınacak” iddiası gündemde tutulmaya çalışılıyor. Daha önce görüştüğümüz ilgili tüm çevreler bu konunun neden ve kim tarafından, hangi amaçla ortaya atıldığı ve sürekli gündemde tutulmaya çalışıldığını sorgulayarak, taşınmanın söz konusu olmadığını açıklamışlardı.

Bu açıklama rağmen hala daha gündeme getirilmeye devam edilmesinin perde arkasında “acaba başka amaçlar mı var” şeklinde soru işaretleri de belirmeye başladı.

Karabük Derin Haber o k konunun muhataplarından Yolbulan ailesi adına, muhtemel Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yolbulan’a sorduk. Sayın Yolbulan “Böyle bir gündemimiz yok. Hiçbir zaman da olmadı.” diyerek net şekilde açıklama getirdi.