Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ve çok sayıda vatandaşın katıldığı uğurlama töreni Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başladı. İlçe Vaizi ve Müftü Vekili Mustafa Canlı’nın yaptığı konuşmanın ardından Hacı Adayları yakınları ile vedalaştılar.

Kutsal Toprak gitmek üzere otobüslerine binen Hacı Adaylarına Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Personeli çeşitli hediyeler takdim etti.

Vedalaşmanın ardından kısa bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı / Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer ise; “Safranbolu’dan 45 Hacı Adayımız kutsal bir yolculuğa çıkıyor. İnşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde hac görevinizi yerine getirerek tekrar sevdiklerinize kavuşurlar. Cenab-ı Hak, Kutsal topraklarda ülkemizin birlik ve beraberliği için, sevdikleri için dualar etmeyi nasip etsin inşallah.  Allah şimdiden hac vazifenizi kabul etsin” dedi.

Hacıları uğurlamak için meydanı dolduran kalabalığında mutluluk verici olduğunu kaydeden Ürkmezer, bu büyük mutluluğun her Müslümana nasip olması temennisinde de bulundu.