Karabük Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili yaklaşık iki ay önce ortaya çıkan iddialar sonrası gelen müfettiş hala çalışmalarına devam ediyor.

Karabük Organize Sanayi Bölgesi (KARORSAN) inde yaklaşık iki ay önce çıkan iddialar Karabük basınında da genişçe yer almıştı. İddiaların ardından giden Vali Mehmet Aktaş tarafından Karabük Defterdarı Osman Koçaş iddiaları incelemek üzere görevlendirilmiş ardından da Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından görevlendirilen Müfettiş gelerek incelemelerine başlamıştı.

Edindiğimiz bilgilere göre müfettiş hala daha incelemelerini sürdürüyor. KARORSAN’da bulunan firmaların yetkilileri ile tek tek görüşüyor. Henüz teftişini tamamlamamakla birlikte, insanın aklına bu kadar sürede MÜFETTİŞ NE BULDU? Sorunu getiriyor.

Organize Sanayi çevrelerinde konuşulan bir çok iddialar var. Bakanlık müfettişinin bunların hepsini bu kadar uzun süre içerisinde tek tek inceleyerek doğrunun ne olduğunu araştıracağını düşünüyoruz.

İŞTE CEVAP BEKLEYEN BAZI İDDİALAR

1- Yaklaşık 5-6 Yıl önce bir iş adamının yer tahsisi ile ilgili dilekçesi sümen altı ya da hiç kayıt girmeden yok edildi mi?

2- Aynı yeri isteyen o dönemde KARORSAN yönetimine yakın başka birileri varmıydı?

3- Kendisine yer talep eden bir iş adamı, kendisine tahsis edilen yeri hiçbir çivi çakmadan yıllarca boş tuttu mu? Bunun için KARORSAN yönetiminden yasa zorlanarak sürekli uzatmalar yapıldı mı?

4- Bedelli o k yer tahsis talebinde bulunan bazı iş adamlarının dilekçeleri 2009 bekletilerek ya da işleme alınmayarak 2009 yılındaki geçici bedelsiz tahsis den yararlanmaları sağlandı mı?

5- Ciddi ihracat yapan bir firmanın yeni ihracat kalemleri üretmek için yer talebi karşılanmazken, zamanın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı’nın yönetimdeki etkinliği de göz önüne alınarak aynı yer tahsisi başkana yapıldı mı?

6- Giden Vali Mehmet Aktaş görevden ayrılacağı son gün hak ediş imzası olmadan bir inşaat firmasına ödeme yapılmasını imzaladı mı?

7- Bu inşaat firmasının KARORSAN yönetiminde bulunan ya da bulunmuş birileri ile resmiyette olmasa da yakın ticari ve dostluk ilişkileri var mı?

8- KARORSAN da ki bazı firma farklı katsayılar uygulanarak elektrik ödemelerinin düşük olması sağlandı mı, hala sağlanıyor mu?

Aslında konuşulan ve gündeme getirilen bunun benzeri çok sorular var ancak biz şimdilik duydu ise müfettiş inceliyordur, duymadıysa da burada iken incelesin, doğru yanlış ortaya çıksın diye dile getiriyoruz.

Karabük Derin Haber o k da araştırma ve takibimize devam ediyoruz.