Mübarek Kurban Bayramı için kurbanlık satışları Yenice yolu üzeri, Melise Köyü karşısında bulunan mezbaha alanında kurulan hayvan pazarında yapılacak olup, başka alanlarda satış yapılmasının yasak olduğu bildirildi.

Karabük Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerince, vatandaşların kurban alırken sağlık raporu, kimlik belgesi ve kulak numarasının olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Karabük Belediyesi Veteriner Hekimi Elif Uğur, bayram nedeniyle il dışından çok sayıda büyükbaş ve küçükbaş hayvan geleceğini ifade ederek, kurban kesim yerlerinde her türlü tedbirin alındığını, sağlık kontrolünden geçilmeyen hiçbir hayvanın satışına izin verilmeyeceğini söyledi.

Kurban satış yerine Balık Pazarından 09.00 – 17.00 arası her saat başı ücretsiz servis araçları kaldırılacak.

Gerek bayram öncesi, gerekse bayram süresince Karabük Belediyesi Zabıta ve Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri gerekli denetimler yapılacak. İstek ve şikâyetlerinizi 444 21 78 numaralı Alo Belediye Çağrı Merkezine veya http://halklailiskiler.karabuk.bel.tr adresine iletebilirsiniz.

Ayrıca isteyen vatandaşlarımız Kurban Bayramı’nın ilk iki günü, kurbanlarını Karabük Belediyesi Et Kombinasında ücretsiz o k kestirebileceklerdir.