Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 34. İstişare Toplantısı Kent Meydanı Belediye Nikâh Salonunda yapıldı.

Toplantıya Vali Kemal Çeber, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdemir, Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı İbrahim Harmanbaşı, 81 ilden gelen Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanları ile Karabüklü muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşan Vali Çeber, “Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 34. İstişare ve Yönetim Kurulu toplantısı vesilesiyle ilimize teşriflerinizden duyduğum memnuniyeti ve ev sahipliğini yapmanın mutluluğunu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum ve bütün samimiyetimle sevgili mesai arkadaşlarım hoş geldiniz sefalar getirdiniz, şerefler verdiniz." diyerek sözlerine şöyle devam etti;

"Muhtar; biliyorsunuz seçilmiş, seçkin kişi demek. Davranışlarında özgür, bağımsız hareket edebilen seçilmiş kimse. Muhtarlık ise; devlet aygıtımızın en eski ve köklü kurumu 2. Mahmut döneminde oluşturulan ve 1830’lu yıllardan bugüne seçimlerle belirlenen, gerek yerel yönetimlerimizin gerekse merkezi yönetimin kılcal damarları kabul edilen ve demokrasi geleneğimizin iki asırlık geçmişini gösteren devletimizin en küçük fakat en değerli yapı taşı.

İki asırlık demokrasi tecrübemizi temsil eden yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin taşradaki eli, ayağı, gözü, kulağı durumundaki muhtarlarımızı ve hepsini tek çatı altında toplayan konfederasyon yönetimini tebrik ediyorum. Bu keyifli ancak zorlu organizasyonu başarıyla gerçekleştiren sayın başkanımız ve kıymetli yönetim kurulu üyelerine şükranlarımı arz ediyor, tüm katılımcı sağlık ve esenlikler diliyorum.”

Açılış konuşmalarının ardından ülkemizin değişik illerinden gelen Merkez Mahalle Muhtarları Dernek Başkanları tarafından Vali Çeber’e hediyeler takdim edildi.

Toplantı, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Hüseyin Akdemir tarafından Vali Kemal Çeber’e plaket takdim edilmesinin ardından, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu 34. İstişare Toplantısı basına kapalı o k devam etti.