Karabük Valisi Kemal Çeber Kurban Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

Çeber yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Ülkemizin ve dünyanın dört bir yanında insanların birbirleri ile kaynaştığı; başta sevgi olmak üzere, milletimizin kültüründe ve tarihi derinliklerinde var olan bütün ahlaki meziyetlerin bir bütün halinde milletçe paylaşıldığı bir kurban bayramına daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar; toplumun manevi bir zenginliği olup, birlik ve beraberliği perçinleyen, insani vasıfları ön plana çıkaran, dostluk, kardeşlik ve dayanışma duygularının en yükseğe çıktığı çok özel ve kutsal günlerdir.

Bayramlarda; dargınlık ve kırgınlıkları unutturarak, dayanışma ve yardımlaşmayı artırarak, kardeşlik duygularımızı güçlendirmeli, bayramlarımızı günün anlam ve önemine uygun o k kutlamalıyız.

Bayramlar; asırlardır olduğu gibi dini inanç, milli ve manevi kültürün yeniden tazelendiği ve güçlendiği dönemlerdir. Bu günler büyüklerin ziyaret edilerek, muhtaç yardım elinin uzatıldığı, çocukların sevindirildiği, dargınlıkların unutulduğu, sevgi, saygı ve kardeşlik temalarının öne çıktığı, bereket, umut ve özlemle beklenen günlerdir.

Son dönemde yaşadıklarımız göstermiştir ki,  millet o k içte ve dıştaki ihanet unsurlarına karşı birlik, beraberlik ve kardeşlik kültürüyle hareket ederek dik duruş sergileme yeteneğimiz diğer mazlum unsur da örnek teşkil etmiştir. Milletimizle ne kadar övünsek azdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, kurban bayramının ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor,  tüm İslam âleminin ve Karabüklü hemşehrilerimin Kurban Bayramı’nı kutluyor, esenlikler diliyorum."