Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı yayımladı.

Ceylan mesajında şu sözlere yer verdi;

"Büyük Taarruz adıyla da bilinen büyük zafer, tarih boyunca hiçbir zaman esareti kabul etmeyen aziz milletimizin destansı mücadelesinin adıdır. Zorluklar içinde sürdürülen milli mücadele büyük bir fedakarlık ve kahramanlık örneğiyle zafere ulaşmış, böylece Cumhuriyet'in de temelleri atılmıştır.

Aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de birlik ve bütünlüğümüze kastetmek isteyen şer odaklarına karşı aynı azim ve kararlılıkla karşı koymasını bilmiştir. Aziz milletimiz, 15 Temmuz darbe girişimi karşısında sergilediği destansı direnişle 'Ya istiklal ya ölüm' tercihiyle baş başa bırakıldığında neleri göze alabileceğini göstermiştir. Türk Milleti, o gece 250 şehit ve 2 bin 193 gazi pahasına sadece darbe teşebbüsünü bertaraf etmemiş, aynı zamanda ülkesine, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkma iradesini de ortaya koymuştur..

Bu düşüncelerle Zafer Bayramımızın 95'nci yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Taarruz'un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'i ve istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı ve rahmetle anıyorum."