Yaklaşık 1 buçuk yıldır Safranbolu Türk Kızılayı Şube Başkanı o k görev yapan İhsan Topaloğlu Karabük Derin Haber Merkezimize ziyarette bulundu. “Amacımız açılmayan kapıları açmak, tutulmayan elleri tutmak” diyen Başkan Topaloğlu Türkiye’de 64 ilde mevcut bulunan mobil kan aracının Karabük’e kazandırılmasıyla ilgili yaptıkları çalışmalarından bahsetti.

Topaloğlu; “Karabük’ümüze mobil kan aracı alabilmek için 6 7 aylık bir süredir bir kampanya başlattık. Şu ana kadar 105 bin liramız oldu. Bu bizim Karabük’ümüzün bir eksikliği. İhalesi yapıldı. Yapım aşamasına girdi. 6 7 ay sonra firma bize bu aracı temin edecek. Bizde bu süre zarfı içerisinde gerekli olan miktarı toplamaya çalışıyoruz. Safranbolu Türk Kızılayı o k Ziraat Bankasına şartlı bir hesap açtık. 2018 yılında eksiğimiz olan mobil kan aracını almayı hedefliyoruz. Geçen yıl 3600 ünite kan bağışı yaptık. Eğer mobil kan aracımız olur ise bu sayı oldukça artacaktır.” diyerek hayırsever vatandaş seslendi.

Topaloğlu; “İyilik mağazası açtık”

“Muhtarlıktan alınan ‘ihtiyaç sahibidir’ adlı belgeyle gelip iyilik mağazamıza başvurabilirler.  Açmış olduğumuz iyilik mağazasından yaklaşık 2000 aileyi giydirdik. Genel merkezle anlaşmalı kurumlardan gelen yeni kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. 7’den 70’e ırkı, mezhebi, dili, dini ne olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin giydiriyoruz. İyilik mağazasının kapısından girdiği zaman burası Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Kızılayı diyerek elimizden gelen yardımları esirgemiyoruz.”

“İhtiyaç Sahibi Ailelerin Takibini Yapıyoruz”

“İhtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın takibini yapıyoruz. Yaz ve Kış aylarında zor durumda kalan ailelerin yanındayız. Bu konuyla ilgili sürekli takip ettiğimiz aileler var.”

“Biz oturmaya değil çalışmaya, üretmeye geldik. Tabeladan ibaret bir Türk Kızılayı değil icraatçı bir Türk Kızılayı. Tutulmayan elleri tutmak, açılmayan kapıları açmak ve her şeyden öncede siyaset üstü olmak. Tarafsız, objektif ve bireysel. Biz bu politikamızda başladık. Hesap sorulabilir, hesap verilebilir olacağız dedik. Safranbolu’daki Türk Kızılayı’nı 1 buçuk yılda güzel bir yere getirdik. Türk Kızılayı milletin kızılayıdır. Ben yok biz olacağız.” diyen Başkan Topaloğlu herkesin Kızılay’a üye olabileceğinin de altını çizdi.

Herkes Kızılay’a Üye Olabilir

Herkes gelip Türk Kızılayı’na üye olabileceğini belirten Topaloğlu “Bu gerçekten gönül işidir. Biz buradan herhangi bir maaş almıyoruz. Tamamen hayır işi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Kızılayı. 149 yıllık bir kurum. Bu kuruma sahip çıkmamız lazım. “ dedi.

Esnafların Dikkatine, Vergilerden Muaf Olacak

Topaloğlu Esnafların Devlet kurumlarına bağlı olan bir kuruma bağış yaptıkları takdirde yapılan bağış miktarında vergiden muaf olabileceklerini de belirtti.

Karabük'e Mobil Kan Aracı Alınması İçin Bir Destek de Sen Ver!

MOBİL ARAÇ KAMPANYASI HESAP NUMARASI:

İban no:TR69 0001 0010 1400 0018 6864 99

Ziraat Bankası