20 Ekim 2016 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan’ı makamında ziyaret etmişti. Haber sitemizin de yakından takip ettiği ve sonrasında haberleştirdiği ziyarette Başkan Tuncay Özcan Sayın Bakan’a hitaben yaptığı konuşmada: “Teknopark” konusunu dile getirmiş ve bu konuda Bakan’dan basın önünde özel bir ricada bulunmuştu. Hatta Bakan’a özel hazırlanan sunumda Teknopark için ayrı bir başlık açılmıştı. Eskipazar Metal ve Metal Ürünleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulması kapsamında ele alınan Teknopark meselesi böylece ilk kez Karabük TSO tarafından Bakan Özlü’ye iletilmişti. Yapılan etkili sunumun ve öncesinde yürütülen başarılı çalışmaların bir meyvesi o k da Sayın Bakan da “Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi ve Teknopark Karabük halkına hayırlı olsun” müjdesini Karabük TSO makamında basın ve diğer katılımcılar önünde ilan etmişti.

Karabük TSO tarafından yürütülen başarılı çalışmaların ardından şimdi Teknopark’ın resmen kurulduğunu.. Karabük’te Üniversite-Sanayi İşbirliği adına atılan bu önemli adımın öncelikle Karabük’e ve sonrasında Türkiye’ye hayırlı uğurlu olmasını diler, Karabük TSO’yu da bu başarısından dolayı tebrik ederiz.

Öte yandan TEKNOKENT çalışmalarını tüm safhalarında ciddi şekilde takip eden, Karabük Milletvekilleri Burhanettin Uysal ve Mehmet Ali Şahin, Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar ve Projenin sahibi Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan olmadan Karabük Üniversitesi Rektörü Polat’ın kendi başına açıklama yapması hem Ticaret Odası camiasında hem de Ak Parti camiasında tepkiyle karşılandı.

İŞTE TEKNOKENT TALEBİNİN YAPILDIĞI BAKAN ZİYARETİ HABERİMİZ

(RESME TIKLA)