Kardemir büyük kömür tedarikçisi Noble ile davalık olurken, 33,6 milyon dolar tutarında bir bedel için uluslar arası tahkime başvurdu.

Kardemir tarafından KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) nda yapılan açıklamda; “Şirketimiz, hammadde tedarikçilerimizden biri olan Noble Resources International PTE LTD aleyhine 33.601.500 USD meblağlı  tahkim başvurusunda bulunmuştur.  Başvuru Hong Kong International Arbitration Center'a 05.09.2017 tarihi itibarı ile yapılmıştır.

Karabük Derin Haber o k edindiğimiz bilgilerdeki iddia göre “Geçtiğimiz yıl Kardemir ile Noble şirketi arasında yıllık bazda ve aylık periyodlar halinde sevk edilmek üzere kömür alım anlaşması yapıldı. Ancak kömür fiyatlarında meydana gelen artış nedeniyle Noble firması periyodik sevkiyatlarını zamanında yapmadı. 3-4 kargo gemisi anlaşmaya uygun şekilde sevk edilmedi. Kardemir bunun üzerine firma yetkilileri ile yaptığı tüm iyi niyetli görüşmelerden sonuç alamadı.”

Uluslar arası tahkime başvuran Kardemir’in hukuki sürecini İngiltere merkezli bir hukuk gurubunun takip edeceği öğrenildi.