Ak Parti’de genişletilmiş İl Başkanları toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi. Toplantıya Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar’da katıldı.

Toplantıda Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmanın bir bölümünde;

Daha çok çalışarak, en iyi kadroları göreve getirerek, daha çok proje üreterek, icraat yaparak milletimizden aldığımız desteği daha da yukarı çıkarmanın gayreti içinde olmalıyız. Bunu sadece partim için söylemiyorum.

Teknokratıyla, bürokratıyla bu yürüyüşe ayağını uyduramayan kim varsa, başta bakan arkadaşlarım olmak üzere, bunların hepsini kenara koymamız lazım. Bakanlarımızın bu konudaki kararlılığı çok önemli.

Bu yürüyüşe ayak uyduramıyor mu, kenara koyacağız. Engel mi oluyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette laubalilik mi yapıyor, kenara koyacağız. Bu millete hizmette kalkıp da afedersiniz her türlü yolsuzluğa bulaşan mı var, kenara koyacağız. Buralarda dikkatli olmaya mecburuz.'' dedi.

Şimdi biz Karabük halkı o k Sayın Erdoğan’ın bu sözlerine;

Karabük’te ne kadar uyulacak?

Bürokratlar üzerinde gerekli çalışmalar ve adımlar hızlı bir şekilde atılacak mı?

Önümüzdeki İl Başkanlığı seçimleri de dahil, önemli STK seçimlerinde daha iyi projeler üretebilecek, daha donanımlı, daha çok çalışıp gayret gösterebilecek, kişiler mi ön plana çıkarılacak yoksa dünkü “Alıcı Gözüyle” köşe yazımızda bahsettiğimiz gibi, senin arkadaşın, bunun akrabası, benim adamım, onun yakını şeklinde listeler mi oluşturulacak?

Karabük ve İlçe teşkilatları ile Ak Partili Belediye ve belediye meclislerinde Genel Başkan Erdoğan’ın işaret ettiği ve ısrarla üzerinde durduğu, Yolsuzluğa bulaşanlar, laubalilik yapanlar, engel olanlar, konusunda ciddi bir tarama ve çalışma yapılacak mı?

Bu taramalar neticesinde elde edilen bilgiler olur ise, derhal gereği yapılacak mı yoksa, yargı sonucunu bekleyelim, ya da, hele bir genel merkeze soralım, hele bir değerlendirelim mi denilerek uzun vadeye mi yayılacak?

Ağır ceza mahkemeleri de dahil, diğer mahkemelerde yargılananların durumu ne olacak, bir kenara konulup en azından davalar bitene kadar partiden ihraç edilecekler mi?

Karabük kamuoyu şimdi Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu talep, düşünce ve talimatlarına Karabük’te ne kadar uyulacak ve uygulanacak merakla bekliyor.

Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Erdoğan’ın konuşmasını sorup değerlendirme aldığımız Ak Parti tabanındaki bir çok vatandaş, “Reis’in bu talimatı ciddi şekilde uygulanırsa partimiz Karabük’te en az yüzde yetmiş hatta üzerinde oy alır. Hatta tüm belediye başkanlıklarını bile kazanırız. Aksini düşünmek bile istemiyoruz” şeklinde yorum yaptılar.