Ak Parti’nin genişletilmiş İl Başkanları toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, Kadın Kolları Başkanı Hülya Uğur Kocakavak’ta katıldı.

İl Başkanları toplantısını Karabük Derin Haber’e değerlendiren başkan Timurçin Saylar, “Hem Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını, hem sonrasında Genel Merkezde yapılan toplantıları dikkatlice dinledik. İl teşkilatlarımızın bir kısmı ilçe kongrelerine başladı bazıları da başlamak üzere. Gençlik ve kadın kolları teşkilat seçimlerini de yapacağız. Hemen ardından il kongrelerine başlayacağız. Karabük’te ilçe kongrelerimiz bitmek üzere. Ardından il kongresinin tarihini belirleyerek gerçekleştireceğiz” dedi.

Saylar yeni yönetimlerin nasıl şekilleneceğine ilişkin de ipuçları verdi. Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar; “Gençlere ve hanım önem vereceğiz. 18-25 yaş aralığından en az iki genç, iki bayan olacak. Bunun yanında %30 kuralına uyarak hanımlarında yer alacağı bir il teşkilatı oluşturacağız.” dedi.

Başkan Timurçin Saylar yeni yönetimlerde yer alacaklar ile ilgili diğer kriterleri de sıralarken; “Eskiden olduğu gibi güvenlik soruşturması yapıyorduk. Şimdi soruşturmaları hem FETÖ tarafı ile hem de diğer yönleri ile yapacağız. Devlet ile iş yapan ya da kamu ihalelerine girenler, taşeron olan yada taşeron yanında çalışanlar, kamu işçileri, muhtarlar, belediye ya da il genel meclis üyeleri yönetimde yer alamayacak. Tahsil ve eğitim durumunu mutlaka dikkate alacağız.” diyerek kriterlere uygun teşkilatlar oluşturulacağının sinyallerini verdi.