2017 – 2018 Yılı Eğitim Öğretim Yılı okul güvenliği toplantısı Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer Başkanlığında Safranbolu Sunal Tülbentçi Öğretmen Evinde yapıldı.

Toplantıya Ürkmezer’in yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Serkan Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Mahalle Muhtarları, Okul Müdürleri ve Okul Aile Birliği Başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer,  “2017-1018 Eğitim Öğretim Yılının başlaması öncesinde tüm Türkiye ‘de aynı anda İllerde ve İlçelerde, İllerde  Valilerimiz Başkanlığında İlçelerde Kaymakamlar Başkanlığında toplantı yapılıyor. Toplantıdaki amaç, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın evden çıktıkları andan eve döndükleri ana kadar; devletin gözetimi altında yürütülen eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı ve güvenli bir biçimde tamamlamalarıdır” dedi.

Safranbolu’da gerek Kaymakamlık gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşların böylesi önemli konularda işbirliği içerisinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyleyen Ürkmezer, bu gün gerçekleştirilen toplantıya verilen destek ve gösterilen ilgiden dolayı mutlu olduğunu söyledi ve katılımcı teşekkür etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz ise; 2017-2018 Okul Güvenliği Toplantısında Okul Müdürleri,  Mahalle ve Köy Muhtarları’nın katılımı ile  Türkiye’de önceki yıllarda karşılaşılan bazı sorunları gündeme getirerek, sorunuz bir Eğitim Öğretim yılı geçirmeyi hedefliyoruz, şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından karşılıklı görüş alış verişinde bulunulan toplantı, okulların mevcut sorunlarının tartışılması, öneri ve çözüm yollarının bulunması ile son buldu.