Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet  Yılmaz, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu, ardından tören sona erdi.

Ünsal Tülbentçi Orta Okulunda yapılan törene ise Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Özden, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çalışır, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bilicioğlu ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada yapılan tören Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz yaptığı konuşmada, 2017-2018 eğitim öğretim yılına birlikte azim, heyecan ve sevinçle başlamanın gururu içerisinde olduklarını söyledi. Eğitimin yaşam boyu devam eden bir süreç olup, bu süreçte başta aile olmak üzere, okul ve öğretmenler,  öğrencilere aktarılması hedeflenen kök değerleri, okul içinde ve dışında pratiğe dönüştürmeleri için uygun ve etkili fırsatlar sağladığını ifade eden Yılmaz, "İnsana yapılan yatırım anlamlı bir yatırımdır. İnsan diğer canlılar gibi dünyaya bilgi donanımlı o k gelmez. Eğitime ve öğretime ihtiyacı vardır. Bu faaliyet yaşam boyu devam etse de özellikle çocukluk dönemi, alacağı eğitim ve öğretim bakımından en kritik aşamadır. Hayata kişisel, sosyal, zihinsel ve manevi anlamda iyi yetişmiş bireyler kazandırmak için, çocukluk döneminin iyi değerlendirilmesi ve bu dönemde gerçekleştirilecek eğitimin çocuğun ilgi, yetenek ve algısına uygun olması gerekir. Bir toplumda çocuğa gösterilen ilgi ve sevgi, gelişmişlik göstergesidir. Öğrencilerin kendilerini güvende hissedecekleri, destekleyici, toplum bilincini geliştiren, karşılıklı sevgi ve saygıya dayanan bir sınıf ortamı oluşturarak, değerlerin aktarılmasının sadece sınıf ve okul ortamı ile sınırlı kalmadan, okul aile işbirliği ile sağlanması gerekliliği, önem taşımaktadır. Geleceğinin mimarları olacak çocuklarımıza hakları olan kaliteli eğitim imkânları sağlamanın yollarını bulmak birlik ve beraberlik duygularını güçlendirerek ülkemizi çağdaş uygarlığın önemli bir unsuru haline getirmek için eğitimde kaliteyi artırmak ülke o k hepimizin temel görevidir." dedi.

Değişen dünyayla birlikte, toplumun gelecek nesillerden beklentileri, temel bilgi ve becerilerin yanı sıra, eleştirel ve özgün düşünme, araştırma yapma, sorun çözme, kültürel katılım, özdenetim ve liderlik gibi becerilerin kazandırılmasını zorunlu kıldığını vurgulayan Yılmaz, "Ülkemizi Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak, çocuklarımıza verdiğimiz eğitimle olacaktır. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyi eğitimli insan sayısıyla ölçülür. Çocuklarımızı, birlikte yarının dünyasında etkin rol oynayacak şekilde yetiştirmek zorundayız. Bunun yolunda eğitim ve okuldan geçer. Okullarımızdan ve öğretmenlerimizden temel beklentimiz bu kriterlere uygun davranmaları, Milli Eğitim Temel Amaçlarına doğrultusunda vatanının seven, insani değerlere sahip ve yenilenen müfredat programında yer alan kök değerlere uygun mezunlar vermelidir. Bu dileklerle İlköğretim Haftasını kutluyor, yeni öğretim yılının hepimiz için hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer ise yaptığı konuşmada okulun ilk günü nedeniyle çocukların gözlerindeki heyecanı gördüğünü, dönem boyunca da hiç eksilmemesi temennisinde bulundu.