Ak Parti Karabük İl Başkanlığı kongre sürecini beklerken ve  mevcut başkanın görevinde kalacağı konuşulurken bugün İl Başkanı Timurçin Saylar istifasını genel merkezi sundu.

Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar bazı yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bugün genel merkeze giderek bir dizi görüşmeler yaptı.

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile de yaptığı görüşmenin ardından İl Başkanı Saylar istifasını genel merkeze verdi.

Yönetim kurulu üyelerinin geniş bir kısmının değişeceği ancak il başkanı o k kalacağı kesin gözüyle bakılan Timurçin Saylar'ın istifa mı ettiği yoksa istifasının mı istendiği henüz netlik kazanmadı.

İl Başkanı Timurçin Saylar ile yaptığımız görüşmede ise üst üste yaşanan seçim çalışmalarının ve partinin işlerinin yoğunluğu nedeniyle kendi işlerine yeteri kadar vakit ayıramadığı, uzunca bir süredir de bu durumunu, hem genel merkez hem de milletvekilleri nezdinde dile getirdiğini, en son bugün İstifa kararı aldığı öğrenildi. 

Öte yandan bugün akşam saatlerinde yapılacak Ak parti İl Yönetim kurulu toplantısında yönetim kurulunun tamamının istifa etmesi bekleniyor.

Diğer Ak Parti genel merkezinde İl teşkilatını oluşturmak üzere yeni bir ismin bir kaç gün içerisinde görevlendirileceği belirtiliyor.