Turizmde en çok merak edilen ve ziyaret edilmek istenen yerler arasında yerini her geçen gün daha da güçlendiren Safranbolu’da Belediye tarafından projelendirilen ve BAKKA tarafından desteklenen,  Safranbolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ve dere ıslahı ile başlayan çalışmayı çevre düzenlemesi takip edecek.

Çalışmaları yerinde inceleyen Safranbolu Kaymakamı/Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer, Safranbolu’nun güzel ve önemli bölgelerinden birisi olan Akçasu bölgemizi de inşallah kısa sürede Safranbolu turizmine kazandırmak istediklerini söyledi.

Dere tabanının temizlenmesinin son aşamasına gelindiğini, “Daha sonra Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına başlayarak, dere üzerinde mevcut olan köprülerin asıllarına zarar vermeden restorasyonları da yapılacağını, yani kısaca Akçasu mahallemiz Safranbolu’muzun turizmine hem katkı sağlayacak hem de görüntü o k çok daha güzel bir duruma gelecek” dedi.

Ürkmezer, hali hazırda burada bulunan tarihi dokuyu zaten ziyaret eden turistlerin olduğunu ancak projenin tamamlanmasının ardından çok daha fazla yerli ve yabancı misafirin burayı ziyaret edeceğine, Safranbolu’nun turizmine renk katacağına inandığını ifade etti.