Kardemir Yönetim Kurulu uzunca bir aradan sonra altı kişi ile toplanabildi. Seçimli genel kurul sürecinin bir türlü tamamlanamaması nedeniyle yaklaşık iki aydır Kardemir Yönetim Kurulu toplanamıyordu. Karabük dışından gelen yönetim kurulu üyeleri toplantıda hazır bulunurken özellikle Karabük’te yaşayan yönetim kurulu üyeleri toplantıya mazeret göstererek katılmadılar.

Onbir kişi olan Kardemir Yönetim Kurulu'na, Yönetim kurulu üyeleri Kamil Güleç, Çağrı Güleç, Mehmet Akif Ulusoy, Necati Özsoy ve Osman Kahveci mazeret beyan ederek katılmadılar.

Edindiğimiz bilgilere göre toplantıya katılmayan üyelerden Necati Özsoy’un ameliyat olması nedeniyle katılmadığı öğrenilirken diğer katılmayan yönetim kurulu üyelerinin hangi mazeret ve gerekçe ile katılmadıkları bilinmiyor.

Öte yandan yaklaşık 2 aydır yapılamayan Kardemir seçimli genel kurulu sürecinde çıkan tartışma ve yapılan kamuoyu açıklamalarında, Karabük, Kardemir sevgisi, Karabük'lülük ruhu sürekli ön plana tutulurken, bu açıklamaları ön planda tutanların toplantıya katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Kardemir Genel Müdürlüğü İstanbul’a taşınacak iddialarını ortaya atanların, “Yönetim kurulu maaşına ihtiyacı var” yönetimde kalmalı denilenler toplantıya katılmazken, şehir dışında yaşayanların tam kadro yönetim kurulu toplantısına katılması bu söylentilerin ne kadar gerçekçi olduğunu bir kere daha göz önüne serdi.