Geçen pazartesi günü Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi Başkanı Sabri Özer ve üyeleri, Şırnak İl Jandarma Komutanlığı’nda görevliyken operasyon sırasında 14 Eylül 1990’da şehit olan Cafer Demirhan’ın eşi Hatice Demirhan’ın ailesiyle yaşadığı Namık Kemal Mahallesi’ndeki 2 katlı evi ziyaret etti. Başkan Sabri Özer ve üyeleri, 1993 yılında faizsiz konut kredisi ile alınan evin çok eksikliklerinin olduğunu söylediği evin tadilatını kendi imkanlarıyla yapacaklarını belirterek, "Biz devletimizi kınamıyoruz. Devletimizin yaptığı velinimetler var. Kanun maddelerimizden yararlanıyorlar. Maaşlarını alıyorlar ama bunlar belirli bir noktaya kadar oluyor" dedi.
ŞEHİDİN KARDEŞİ: BURADA BEN VARIM
Karabük Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde memur o k görev yapan şehidin kardeşi 36 yaşındaki Yalçın Demirhan, Sabri Özer’e tepki gösterdi. Demirhan, ağabeyinin adının bu tür olaylarla ilgili o k kullanılmasını istemediğini belirterek şunları söyledi:
Şehitliğin sıfatı illa devletten bir şey beklemek değildir. Devletin çıkardığı yasalarda şehit ailelerine ve yakınlarına her türlü sosyal hak ve maddi yardım yapılmaktadır. Ben bir şehit kardeşi o k gittiğim hiçbir kapıdan geri dönmedim. Onlar hangi kapıdan geri dönmüşler? Devletimiz her zaman yanımızda. Allah razı olsun. Devletimiz bugüne kadar her türlü yardımı yaptı. Ağabeyim şehit olalı 27 yıl oldu. Bırak 5 seneyi 22 yıldır o ev var. 22 yıldır nerdeymiş bunlar? Şehidin adını böyle mantıksız bir olayda kullanma. Kabrinde rahat uyuyan şehidin kemiklerini sızlatmaktır bu. Sabri Özer’in yaptığı Cafer Demirhan’ın kemiklerini sızlattırmaktır. Telefonla görüştüğümde bana ‘şehidimize sahip çıkıyoruz’ diyor. Sen benim adıma, soyadıma, kardeşime sahip çıkamazsın. Burada ben varım. Yalçın Demirhan var. Ölmedik, ayaktayız Allah’a şükür.”

İŞTE DAHA ÖNCE KONUYLA İLGİLİ YAPTIĞIMIZ HABER (RESME TIKLA)