Rektör Polat Ne Yapıyor? Gören, Duyan, Bilen, Var mı?

Göreve geldiği günden itibaren adeta Karabük Üniversitesini kentten koparan Tarım Makineleri Bölümü mezunu Rektör Refik Polat, kendisi de ortalarda görünmüyor.

Kentte yapılan ve milletvekilleri ile bütün bürokratların hazır bulunduğu resmi ve dini bayramlar dahil hiçbir etkinlikte görülmeyen, son o k Rufai tarikatı şeyhinin cenazesinde boy gösteren Rektör Polat, FETÖ darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde şehit olan Karabüklü Metin Arslan'ın vefat eden annesi Şazi Arslan'ın cenaze töreninde ortalarda yoktu.

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Vali Vekili Barbaros Baran, Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, kaymakamlar, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı cenaze töreninde gözler yine Rektör Refik Polat'ı aradı.

2017-2018 eğitim döneminin başladığı açılış günlerinde bile güya öğrenci bulmak için İspanya seferine gitti.

Sahi buradan sormak lazım son iki yılda özellikle de 2017 yılında Rektör kaç tane yurt dışı görevine gitti, kaçar gün kaldı, kendisi ile birlikte kimler gitti, bu seyahatlerin Karabük Üniversitesi’ne getirisi ve katkısı ne oldu ve bunca yurt dışı seyahat Karabük Üniversitesi bütçesine kaç LİRA, DOLAR ya da EURO ya mal oldu? Yurt içi seyahatlerini sormuyoruz bile!

Başta kayıt yaptıran öğrenci sayısı ve diğer birçok konuda adeta Karabük Üniversitesi'ne gerileme devrini yaşatan Polat'ı vatandaşlar, Safranbolu ilçesinde üniversiteye ait, özel tasarlanmış, bahçesinde adeta hayvanat bahçesi bulunan ve 4 güvenlik görevlisiyle korunan konutundan çıkıp üniversiteye giderken makam arabasının siyah camlarını indirdiğinde görebiliyor.

Kurucular dışlanıyor

Karabük Üniversitesinin kurulmasında öncülük etmiş, adeta kapı kapı gezerek bu günlere gelmesine emek harcamış bir çok kişiyi üniversitenin kapısından içeri sokmayan ve güvenlik güçlerini karşısına diken Polat, daha yeni bir bina olmasına rağmen içini tamamen yıkıp, tüyü bitmemiş yetimlerin trilyonlarını harcayarak kendi zevkine göre yeniden dizayn ettirdiği makam odasında, ayda iki defa gittiği yurt dışı gezilerinden arta kalan zamanlarını biriken imzaları yetiştirmekle geçiriyor. Sökülen granitler, yerine yapılanlar, makam odalarının içine dizayn edilmiş hatta duşu bile olduğu iddia edilen özel odaların Karabük Üniversitesi’ne maliyetini merak eden oldu mu?

50 yıllık hayal olan ve uzun uğraşlar sonunda bu hayallerine ulaşabilen Karabüklülerin üniversitelerinden izole edilmesi, başka KARUNDER gibi dernekler olmak üzere birçok kurum, kuruluş ve kişileri rahatsız ediyor. Kıt kaynakları ile ayakta durmaya ve hizmet etmeye çalışan KARUNDER’e milyonlarca lira rant’ın döndüğü üniversite yerleşkesinde neden hiçbir gelir getirici imkan sağlamadı?Milletvekilleriyle sorunlu

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ile de aralarında soğukluk olduğu biliniyor. Bilinen ve her durumda su yüzüne çıkan bu durum, üniversiteye yapılacak yatırım da yansıyor.

Kurucu Rektör Burhanettin Uysal ile şaha kalkan, kendi yaşıtlarının çok çok üstüne bir konuma yükselen ve 50 bin öğrenciye ulaşan üniversitede, Rektör değişiminin ardından kayıt yaptıran öğrenci sayısının düşmesi ve hiçbir inşaatın başlamaması, Karabük'e ve üniversiteye çok şey kaybettiriyor. Sormak lazım değil mi bu sene acaba kontenjanlar doldu mu yoksa ek yerleştirmeye rağmen boş mu kaldı?

Eski rektörün ekibine tasviye

15 Temmuz darbe girişimininin ardından FETÖ'cü diye 80 kişiyi ihraç eden ve bunlardan sadece 16'sını savcılığa bildiren Rektör Polat'ın üniversitede kendisine karşı olan kişilere ve eski rektör Uysal'ın ekibine operasyon yaptığı dedikoduları da çokça konuşulur, hatta mahkemelerde duruşma konu olur hale geldi. Merak edenler incelesin bakalım dava dosyalarında neler var?

YÖK Birinci sıra dekan adaylarını neden kabul etmedi?

Haberlerimize bile konu oldu. YÖK’e dekan o k atanması için tavsiye ettiği ve usul o k ilk sıradakilerin Rektörün istediği o k bilinen 3 kişilik aday listesinden neden birinci sıraları YÖK atamadı? Peki ya sonrası YÖK atamasına rağmen bu dekanlar istifa etti mi, ettirildi mi?

Giden Akademisyenler!

Ya Peki giden Akademisyen hocalar? Son yıllarda nice zorluklar ile getirilen Akademisyen hocalardan kaç tanesi bırakıp gitti? Giden hocalar nedeniyle eğitim kalitesinde düşüş olmadı mı? Bunların sorgulanması gerekmiyor mu? Hele hele kadrolar açı k Yardımcı Doçent, Doçent ve Profesör unvanını Karabük Üniversitesi’nden alan kaç akademisyen unvan sonrası çekip gitti?

Ahmet Öksüz gizlendi mi?

Daha sonra üniversitede yaşanan olay bakıldığında ise bu dedikoduların doğru olduğu izlenimleri kafaları karıştırıyor.

80 kişiyi peyderpey görevden alan ve bunların sadece 16'sını savcılığa bildirdiği iddia edilen Rektör Polat'ın ilk çelişkili ve kafa karıştırıcı icraatı Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Ankara'daki Akıncı Üssü'nde gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve örgütün "hava kuvvetleri imamı" olduğu iddia edilen Adil Öksüz'ün Karabük Üniversitesindeki akademisyen kardeşi Ahmet Öksüz oldu.

Ahmet Öksüz, Adil Öksüz'ün kardeşi olduğu anlaşıldıktan sonra basından sır gibi saklandı. Görevden attığı 80 kişiyi tek tek özellikle ajans muhabirlerine whatsapp üzerinden servis yaparak haber olmasını sağladığı söylenen Rektör Polat, Öksüzün kimliğini bildiği halde basınla neden paylaşmadı.

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünce 19 Temmuz'da açığa alınan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öksüz, Karabük Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında 30 Temmuz'da gözaltına alındı. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen Öksüz, 3 Ağustos'ta çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

Ahmet Öksüz'ün Adil Öksüz ile kardeş olduğu ve tutuklandığı bilgisi basına, Türk Eğitim-Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu tarafından 16 Ağustos’ta bildirildi ve aynı gün ancak haber yapı k kamuoyuna duyurulabildi.

Rektör Polat'ın her FETÖ'den açığa aldığı kişiyi basınla paylaşırken bu bilgiyi neden gizlediği hala gizemini koruyor.

FETÖ'den açığa alınan rektörü dekan yaptı

Her ortamda FETÖ ile mücadele ettiğini, hatta kendisini bir basın toplantısında başka bir cemaate yakın olduğunu göstermek amacıyla suni bir tartışma ortamı bile yaratan Rektör Polat, söylemleri ve yaptıklarıyla çelişen olay Ahmet Öksüz'den sonrada devam etti.

Rektör Polat, FETÖ soruşturması kapsamında, örgütün sözde "hava kuvvetleri imamı" firari Adil Öksüz'ün yakın ilişki içinde olduğu FETÖ ile iltisaklı, Arnavutluk'taki Epoka Üniversitesi ile protokol imzaladığı ve 17/25 Aralık operasyonları ile 15 Temmuz'daki darbe girişimine rağmen protokolü iptal etmediği gerekçesiyle soruşturma geçiren eski Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam'ı Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı yaptı.

Kız ve damada da iş

FETÖ'den soruşturma geçirdiğini bildiği halde Uluçam'a dekanlık gibi üst düzey bir görev veren Rektör Polat, hızını alamamış olacak ki, Ulucam'ın kızını ve damadınıda üniversiteye işe a k üst düzey görevler verdi.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ardından da tutuklanan Prof. Dr. Uluçam'ı hala korumaya devam eden Polat, mecburen görevine son verdiğini bile basınla paylaşamadı.

Abdusselam Uluçam, Karabük Üniversitesinde "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan tek üst düzey yönetici konumunda. Uluçam'ı gittiği her ortamda korumaya devam eden Polat, kızı ve damadını da verdiği görevlerinde tutumaya devam ediyor.

FETÖ'den sonra Cumhurbaşkanına hakaret edenlerede sahip çıktı.

Her ortamda, her durumda “sahipsiz Karabük” denilmesini, Karabük Üniversitesi'nde yaşananalar doğruluyor.

Karabük'te sadece bir kurumda bunca olay yaşanıyor ve Birkaç basın ve sendika başkanından başka kimsenin sesi çıkmıyor.

Son günlerde başta KARUNDER olmak üzere bası sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler harekete geçse de şimdilik yeterli görünmüyor.

Millete karşı sorumlu olan birleri görevini yapmalı, bu kente yaşayanlar ve bu kentte mezarı olanlarda artık bir şeylere dur demeli.

Karabük Üniversitesi'nde yaşananlar sanmayın ki bu yazılanlarla sınırlı.

Rektör Polat'ın göreve getirdiği üst düzey bazı yöneticiler incelendiğinde bakalım daha neler ortaya çıkar!

Son o k buradan sormak lazım değil mi? Bunca gelişmeler, yazılıp çizilenler şurada dursun, Rektör Polat’ın Karabük Üniversitesi’ne maliyeti ne acaba? Maaşı bir yana, yasal ve kitaba uygunluğu bir yana, etikliği tartışılır şekilde, başta araştırma hastanesinden aldığı “döner sermaye geliri” olmak üzere, bulunduğu, yöneticilik, dernek, kurul vb. lerinden toplam ne kadar geliri vardır?

Bir de sözüm ona kooperatifçilik vs ile inşaat işlerini de yapmış mıdır?

Dedik ya yazacak çooook konu var da biz bu kentin karar vericilerini bir kez daha uyaralım dedik.