Safranbolu Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz’ın eşliğinde ziyaret edilen okullarda, Okul Müdürlerinin ve Öğretmenlerin taleplerini dinleyen Ürkmezer, "Geleceğimizin teminatı, bugünün minikleri yarının büyükleri olan çocuklarımızın, en iyi şekilde eğitim almaları için Kaymakamlık ve Belediye o k tüm imkânlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Okul ziyaretlerine, Bağlarbaşı Harmanlar Ortaokuluyla başlayan Ürkmezer, öğretmenler ve öğrencilerle sohbet etti. Fiziki koşullarının yetersiz olduğu Harmanlar ilkokulunun yeni binasının inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Ürkmezer, “Müteahhit firma yetkilisiyle konuşarak gelecek yıl çocuklarımızın yeni okullarında eğitim almalarını istiyoruz" dedi.

Buradan Esentepe Mahallesindeki iş adamı Ali Baltacının yaptırmış olduğu, "Ali Baba Anaokulu’’nu ziyaret etti. Öğrencilerin eğitim koşullarını titizlikle inceleyen Ürkmezer çocukların yakın ilgisiyle karşılandı.

Ürkmezer, "Rutin hale getireceğimiz okul ziyaretlerimizin amacı imkanlarımız dahilinde, çocuklarımızın en yüksek standartlarda eğitim almalarını sağlamaktır" dedi.