Ak Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı uzun süredir devam eden tartışma Yeni bir boyut kattı. İstemediğini defalarca belirttiği Ak Partili Yenice İlçe Başkanı Yılmaz Kırık’ın dükkanının önüne taksileri dizdi.

Ak Parti Genel Merkezince atanmasının ardından geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile Yenice ilçe başkanlığına devam eden Yılmaz Kırık’ı genel merkezin ve delegelerin takdirine rağmen istemediğini defalarca dile getiren Ak Partili Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı sık sık cereyan eden sürtüşme ve tartışmaları tetiklemeye devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda Pazar yerindeki ak partili olduğu iddia edilen pazarcıların tezgahlarını belediye zabıtası ile kaldıran, ardından kardeş belediye Ak Partili Yortan Belediyesi’ne ait su tankerini yine zabıta mahareti ile boşalttırarak su vermediği belirtilen Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı şimdi de taksi durağındaki taksileri kullanarak duran tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Yirmi yılı gecik zamandır esnafın ticaretinin rahat yapılabilmesi için iki taksi konulması şeklinde devam eden taksi durağına, ani bir karar ile taksicilerin talebi var denilerek, encümen kararı ile sayı 10 a çıkarıldı. Söz konusu taksi durağının bulunduğu yerde Ak Parti Yenice ilçe başkanının kendisine yada eşine ait dükkan olması nedeniyle bunun aslında Yenice Belediye Başkanı’nın ilçe başkanına karşı devam eden tavrı olduğu şeklinde yorumlandı.

Öte yandan taksi durağının dükkanlarının önünü kapattığını öne süren esnaflar ise hem belediye’ye hem de mahkemeye başvurarak uygulamadan vazgeçilmesini talep etti.

İŞTE BELGELER