Kardemir A.Ş.'nin iki aydan fazla bir zamandar beklemede olan genel kurulu nihayet 1 Kasım'da yapılacak.

Yönetime girecek 4 bağımsız yönetim kurulu üyesi ile ilgili çıkan anlaşmazlık sonrasında 2 Ağustos tarihinde yapılması gereken seçimli genel kurul ileri bir tarihe ertelenmişti.

İLK DERİN HABER OKURLARINA DUYURDU

Kimin bağımsız yönetim kurulu üyesi olacağı üzerinde bir süredir devam eden tartışmalar dün itibariyle sona erdi. Derin Haber yine bir ilke imza attı. Aday olacak bağımsız 4 yönetim kurulu üyesi'nin isimlerini kaynaklarından edindiği bilgiler çerçevesinde dün saat 11.00 civarında okurlarına duyurdu. İsimlerin haber sitemizde yayınlanmasının ardından başta Karabük olmak üzere çelik sektöründeki bir çok kişi tarafından acaba doğru mu? şeklinde sorgulanmaya başlandı.

KARDEMİR AKŞAM SAATLERİNDE DUYURDU

Kardemir Genel Müdürlüğünden dün akşam saat 19.30 da KAP'ta yapılan açıklamada gündüz okurlarımıza duyurduğumuz 4 isim resmileşmiş oldu.

GENEL KURUL 1 KASIM DA

Kardemir tarafından KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu)unda yapılan açıklamada;

KARDEMİR KARABÜK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞI’NDAN,

Yönetim Kurulu’muz aşağıdaki gündemi görüşmek üzere 01.11.2017 Çarşamba günü saat 14.00’da Kardemir

Eğitim ve Kültür Merkezi - KARABÜK adresinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının yapılmasına karar vermiştir.

“A” grubu hisse sahipleri , “B” grubu hisse sahipleri ve “D” grubu hisse sahipleri ayrı ayrı olmak üzere Kardemir

Eğitim ve Kültür Merkezi - KARABÜK adresinde aynı tarihte genel kurul toplantı saatinden önce saat 10.00’da toplanarak Yönetim Kurulu Üyeleri adaylarını belirleyeceklerdir.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu’nun 415. Maddesinin 4. Fıkrası ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu’nun 30. Maddesinin 1. Fıkrası uyarınca genel kurula katılma ve oy kullanma hakkı, pay senetlerinin depo edilmesi şartına bağlı değildir. Şirketimiz Yönetim Kurulu tarafından genel kurul günü Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş.’nden sağlanan “pay sahipleri listesi” dikkate alınarak oluşturulan hazır bulunanlar listesinde adı yer alan pay sahipleri Genel Kurula katılabilirler. Merkezi Kayıt Kuruluşu üzerinden sağlanacak olan Genel Kurul Pay Sahipleri listesinde adı yer alan ortaklarımız kimlik göstererek Olağanüstü Genel Kurul toplantısına fiziken katılabileceklerdir.

6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun 1527. Maddesi uyarınca ortaklarımız Genel Kurula fiilen iştirak edebilecekleri gibi elektronik ortamda da iştirak ederek oy kullanabileceklerdir. Toplantıya elektronik ortamda katılmak isteyen pay sahiplerimizin veya temsilcilerinin 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Anonim Şirketlerde Elektronik Ortamda Yapılacak Genel Kurul İlişkin Yönetmelik” ve 29 Ağustos 2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Anonim Şirketlerin Genel Kurullarında Uygulanacak Elektronik Genel Kurul Sistemi Hakkında Tebliği” hükümlerine uygun o k işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir. Aksi halde toplantıya iştirak etmeleri mümkün olmayacaktır.

Toplantıda bizzat hazır bulunamayacak ortaklarımız aşağıda örneği yazılı vekâletname ile kendilerini temsil ettirebileceklerdir. Sermaye Piyasası Kurulu’nun “Vekaleten Oy Kullanılması ve Çağrı Yoluyla Vekalet Toplanması Tebliği”nde (II-30.1) öngörülen hususları da yerine getirerek, imzası noterce onaylanmış vekaletnamelerini veya vekaletnameleri ekine koyacakları noter huzurunda düzenlenmiş imza beyanını ibraz etmeleri gerekmektedir.

Tüzel kurum ve kuruluşların temsilcilerinin yetki belgelerini getirmeleri gerekmektedir.

YÖNETİM KURULU

GÜNDEM :

1. Açılış ve Toplantı Başkanlığının oluşturulması.

2. Genel Kurul toplantı tutanağının imzalanması hususunda Toplantı Başkanlığı’na yetki verilmesi,

3. Yönetim Kurulunun Yeniden Seçilmesi,

4. Yönetim Kurulu Üyelerine T.T.K.’nun 395. ve 396. maddelerinde yazılı yetkinin görev sürelerince geçerli olmak üzere verilmesi,

5. Kapanış