Kardemir'in sıvı çelik üretimi sırasında potalarda kalan ve Curuf adı verdiğimiz atıklar yıllardır şehrin Ankara Caddesi arkasındaki ve Kayabaşı tarafındaki Kardemir arazisine dökülüyor.

Kısmen Karçimsa'nın kullandığı Curuf un daha iyi değerlendirilmesi ve Kardemir'e ekonomik girdi sağlaması amacıyla ciddi bir şirketin büyük bir proje ve teklif ile Kardemir'in kapısını çaldığı ancak aylarca oyalanmasının ardından yatırımdan vazgeçtiği öğrenildi.

Sintek Şirketinin en üst düzey yöneticisinin Kardemir'de gelerek, üretim sonrası ortaya  çıkan bu Curuf un tamamını alabileceğini, Karabük'e de işlemek üzere ciddi bir tesis kurmak istediğini belirterek görüşmeler yaptığı, aylarca inceleyelim denilerek, git gel oyalandığı ve yatırımcının sonunda vazgeçtiği belirtiliyor.

İddia göre söz konusu şirketin üst düzey yöneticisi'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç ve yönetim kurulu üyesi Çağrı Güleç ile görüştüğü, bu görüşmeler sırasında yatırımın ortak yapılmasının bile dile geldiği, ancak bu görüşmeden sonuç çıkmadığı, sıkça adı geçen damat tarafından yurt dışından bir ortak ile böyle bir yatırımın düşünldüğü söyleniyor.

İddiaların ne kadar doğru olduğunu, Kardemir Genel Müdürü'nün yatırımcı ile neden anlaşılamadığını, Kardemir'e yüzbinlerce lira kazandırabilecek böyle bir anlaşmanın neden yapılmadığını açıklaması halinde kamuoyu ve kardemir ortakları da vazgeçilmenin sebebini öğrenmiş olacak.

Öte yandan daha önce haberlerimize konu olan Kardemir'in yaptırdığı İmam Hatip Lisesi ile ilgili sorularımıza Kardemir Genel Müdürü'nün hala daha bir açıklama yapmaması, suskun kalması kafaları karıştırmaya devam ediyor.