Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde beraberindeki teknik ekip ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Bakan Yardımcısı Ceylan yaptığı açıklamada;

“KARDEMİR Bizim Olmazsa Olmazımız. Ancak hiçbir şey insan sağlığından önemli değildir. Başta KARDEMİR Olmak Üzere MARZİNC ve diğer bütün sanayi kuruluşlarımızın çevre ve hava kirliliğine duyarlı olmasını istiyoruz. Artık Karabük'lü hemşerilerimizin temiz bir çevre ve hava ortamında yaşamasını istiyoruz. Bu konuda tavizimiz olmayacak. Bakanlığımızın ilgili uzmanları bir süre burada kalıp incelemeler yapacaklar. KARDEMİR bizim olmazsa olmazımız. Aş kapımız, iş kapımız. Ancak artık Karabük’lü hemşerilerimin zehir solumasını istemiyoruz. Gerek KARDEMİR ve gerekse MARZİNC ile çevre ve havaya kirliliğine neden olan diğer sanayi kuruluşlarımız kendilerine çeki düzen versinler. Mümkün olan en kısa sürede çevre yatırımlarını yapsınlar. Bu toplantıyı bir avutma toplantısı o k yapmıyorum. En son çareyi bize kullandırtmasınlar. Benimle birlikte bakanlık uzmanlarımız da buradalar ve uzun bir süre denetim yapacaklar. Çıkan sonuca göre yeni hareket planımızı belirleyeceğiz. Çevre denetimi ile ilgili bugün Karabük’teyiz. Karabük’te son günlerde sanayi tesislerimizin çevreyi ve havayı kirletmekle ilgili şikayetlerin yoğunlaşması üzerine geldik.

Bilindiği üzere Demir-Çelik tesislerimiz çok eski tesis olmasına rağmen son yıllarda önemli yatırımlar yaptı. Ancak son günlerde KARDEMİR ve MARZİNC gündeme oturmuş durumda. Burada eleştiriler söz konusu. Bu konuda bakanlık o k ne yaptık, bundan sonra ki politikalarımız ne olacak. Şu an demir-çelik sektörü çok iyi durumda. Karlılıkları çok. Bu iki kuruluşumuzdan bu yatırımları istiyoruz. Bu konuda tavizimiz yok. Dün genel müdürle tekrar görüştük ve büyük bir yatırım olan desülfür yatırımı haricindeki bu yatırımların ihalelerini yılsonuna kadar yapacaklarını söyledi. Tabi ki bizde kendilerine yardımcı olacağız. Teşvik edilmesi noktasında elimizden geleni yapacağız. Bu yatırımları el birliği ile yapacağız. Bu şirketlerimiz çevre bakanlığının katı kurallarına bizi mecbur etmeyecekler. Bizde yardımcı olacağız. Dolayısıyla şu an para kazanıyorlar ve hiç bir bahaneleri yok."